Λαυρεωτική: Έλαβε υφ’ όρων απόλυση από τις Φυλακές κατάδικος για δύο βιασμούς ανηλίκων και μια απόπειρα και κυκλοφορεί ελεύθερος

Αναστάτωση στους γονείς ανηλίκων έχει προκαλέσει η ταυτοποίηση παιδόφιλου ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 26 χρόνια κάθειρξης και υψηλή εγγυοδοσία, έλαβε αποφυλακιστήριο στα 6ετη και κινείται σε χώρους που συχνάζουν ανήλικοι με αναφορές σε σεξουαλικές επαφές

Η δράση του -σήμερα – 46χρονου παιδόφιλου το 2015 είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους γονείς ανηλίκων στα Δυτικά προάστια της Αττικής. Ο Φίλιππος Λεβεντος είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω στον Κορυδαλλό τον Μάρτιο του 2015 ενώ επιβίβαζε στο λευκό van το οποίο είχε διαμορφώσει σε “τροχόσπιτο” 13χρονο αγόρι με το οποίο είχε αναπτύξει επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στον -τότε- – 42χρονος Φίλιππος Λεβεντος ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου και για τους βιασμούς 14χρονης στο Περιστέρι και 15χρονου στη Ναύπακτο. Ο ίδιος είχε δηλώσει στην απολογία του, “Έκανα σεξ με τα παιδιά, δε βίαζα”, καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά είχαν συνευρεθεί μαζί του με τη συναίνεση τους αρνούμενος την κατηγορία του βιασμού για τον 13χρονο και την 14χρονη στην Αττική, ενώ για τον 13χρονο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να τον αποπλανήσει.

Τον Ιανουάριο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε στο Φιλίππο Λεβέντο ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή €200.000 στον -τότε- 42χρονο  παιδεραστή με το λευκό βαν. Ωστόσο έλαβε υφ όρων απόλυση και αποφυλακίστηκε στα έξι χρόνια εκτιτέας ποινής.

Τον τελευταίο μήνα, ο 46χρονος -πλεον – Φίλιππος Λεβεντος , με το λευκό van εμφανίστηκε στην Ανατολική Αττική, στο Δήμο της Λυρεωτικής, καθώς διαμένει και εργάζεται εκεί.

Οι αναφορές του, σε συζητήσεις για σεξουαλικές διαστροφές και μία συζήτηση με εφήβους στους οποίους ανέφερε ότι αρέσκεται σε σεξουαλικές σχέσεις να είναι ντυμένος Δρακουμέλ και οι ανήλικοι στρουμφάκια, προκάλεσε καχυποψία στους κατοίκους. Ενώ η πρόσφατη παρουσία του έξω από κλαμπ της περιοχής στο οποίο είχε εκδήλωση το Γυμνάσιο , ενέτεινε τους φόβους και την ανησυχία των γονέων των εφήβων της περιοχής.

Όταν αναζήτησαν τα στοιχεία του, διαπίστωσαν ότι ήταν ο παιδοφιλος Φιλίππος Λεβέντος, για τον οποίο είχε εκδοθεί Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία και φωτογραφίες του κατά τη σύλληψη του το 2015.