ΜΟΔ Αθηνας: Σε 26χρονια και €200.000 εγγυοδοσία στον “παιδόφιλο με το βαν”

Ποινή κάθειρξης και υψηλή χρηματική εγγυοδοσία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 40χρόνο Φίλιππο Λεβεντο, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από ένα χρόνο όταν επιβίβαζε 13χρόνο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

image

Η Εδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κήρυξε-ομόφωνα-ένοχο για βιασμό και αποπλάνηση 14άχρονης, καθώς και το βιασμό 15άχρονου και την απόπειρα αποπλάνησης επίσης 13άχρονου τον 40χρόνο Φίλιππο Λεβεντο. Ένοχος κρίθηκε επισης, για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το Δικαστήριο των κατώτατων ποινών.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δε βίασε τη 14άχρονη ούτε τον 15άχρονο και “συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέληση τους”.

image

“Eίναι βιαστής και κάθαρμα”

“Έφαγε αρκετά χρόνια το κάθαρμα. Προσπαθούν να τον περάσουν μέσα στο δικαστήριο σαν ομοφυλόφιλο. Αλλά δεν είναι έτσι. Είναι βιαστής και βιάζει παιδάκια” ανέφερε μεταξύ άλλων οργισμένος ο πατέρας θύματος του “παιδόφιλου με το βαν” ο οπιος βοήθησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εκγλήματος στη σύλληψη του δράστη.