Προφυλάκιση στις φυλακές Τρίπολης για το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου

Φυλακιστήριο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης για τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη (18/10) από τη  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος (26/10), ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου. Σε βάρος του 53χρονου έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως προέκυψε από σάρωση του διαδικτύου, με το ειδικό λογισμικό του “Child Protection System” που εντοπίζει “IP” που κατεβάζουν μεγάλους όγκους αρχείων με ανήλικα και τα αρχεία υπόκεινται σε παράβαση σχετικής διάταξης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, προέκυψε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, δε σχετίζεται με άλλες υποθέσεις της ΔΗΕ. Όπως διευκρινίζεται εμφατικά, ο 53χρονος συγγραφέας παιδικού βιβλίου, εντοπίσθηκε από τα ηλεκτρονικά του ίχνη να κατέχει το ηλεκτρονικό υλικό σε αρχεία , και δεν κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου. Κατηγορείται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό που εμπίπτει σε διατάξεις πορνογραφίας ανηλίκων .

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν στην κατοχή του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ανέρχονται περίπου στα 100αρχεία, ενώ στα βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν  απεικονίζονται παιδιά ηλικίας μέχρι 10ετών με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι το υλικό που κατασχέθηκε στην κατοχή του, το κατείχε για ερευνητικούς λόγους στα βιβλία του.

Ο 53χρονος συγγραφέας θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους και πολυβραβευμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας καθώς δυο φορές έχει τιμηθεί με το βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου και διετέλεσε υπεύθυνος έκδοσης παιδικού βιβλίου σε μεγάλο εκδοτικό οίκο.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση για την υπόθεση με εμπλεκόμενο τον υπεύθυνο έκδοσης παιδικού βιβλίου το Βασίλη Παπαθεοδώρου, «Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.
Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».