Μαΐστρο, Αλεξανδρούπολης: Πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, διέσωσε άνδρα που εγκλωβίστηκε κατά την πτώση του σε φλεγόμενο γιαπί 

Πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας διέσωσε εγκλωβισμένο σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα οικοδομής, στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά και ο ίδιος βρέθηκε σε κίνδυνο ζωής

Ο άνδρας, προκάλεσε ελεγχόμενη φωτιά σε ξερά χόρτα στο οικόπεδο εγκαταλελειμμένης οικοδομής, προκειμένου να καθαρίσει το χώρο. Η φωτιά λόγω των υλικών – φελιζόλ και ξύλα οικοδομής – που υπήρχαν στο χώρο, εξαπλώθηκε και ο ίδιος ανέβηκε σε σκαλωσιά μέσα στο γιαπί για την κατάσβεσή της. Από λάθος κίνηση, έπεσε και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στους ορόφους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να καεί ζωντανός.

Πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, όπως αναφέρει το  thrakinea.gr ο οποίος βρίσκονταν στην περιοχή και άκουσε τις εκκλήσεις σε βοήθεια του τραυματία, μπήκε στο γιαπί και τον απομάκρυνε με ασφάλεια.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα, με τους Πυροσβέστες να θέτουν υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ οι διασώστες μετέφεραν τον τραυματία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου παραμένει σε νοσηλεία .