Ζωγράφου: Καταδίωξη μέχρι το κέντρο της Αθήνας, σε όχημα με τρεις επιβαίνοντες- Συνελήφθη 18χρονος διαφεύγουν οι συνεργοί του

Όχημα με τρεις επιβαίνοντες κρίθηκε ύποπτο από περιπολία στην περιοχή του Ζωγράφου, ακολούθησε καταδίωξη και μέχρι το κέντρο της Αθήνας, όπου και οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και κατάφεραν να διαφύγουν

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (17/03-03.30) έκαναν σήμα στον οδηγό οχήματος το οποίο κρίθηκε ύποπτο στην οδό Παπανδρέου στου Ζωγράφου να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερνε να αποχωρήσει με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.

Με καταδίωξη το όχημα, στο ύψος της οδού Πανεπιστημίου, ο οδηγός ανέκοψε ταχύτητα σταμάτησε το όχημα και αποβιβάστηκε ένας εκ των επιβαινόντων, ηλικίας 18ετών όπως προέκυψε στη συνέχεια κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του. Πληρώματα που ακολουθούσαν την καταδίωξη, εγκλώβισαν και ακινητοποίησαν το άτομο, ενώ η καταδίωξη στο ύποπτο όχημα με τους δύο επιβαίνοντες συνεχίστηκε, με τον οδηγό να διαφεύγει.

Τα χαρακτηκριστικά και τα στοιχεία του οχήματος, είχαν διαβιβαστεί προς τα πληρώματα της βάρδιας σε όλους τους τομείς και περιπολία  εντόπισε το ύποπτο όχημα να έχει ακινητοποιηθεί με πρόσκρουση στην εξωτερική περίφραξη πολυκατοικίας στο Γκάζι. Από τον τερματικό προέκυψε ότι το όχημα απασχολούσε καθώς είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, και έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για εξέταση λήψη δειγμάτων στο ενδεχόμενο να εντοπισθούν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, που θα προσδιορίσουν τους επιβαίνοντες στο όχημα. Ο 18χρονος ο οποίος συνελήφθη εξετάζεται στην Ασφάλεια.