Κ.Πατησια: Βανδάλισαν την είσοδο της εκκλησία που ιερουργούσε ο σάτυρος ιερέας

Με κόκκινες μπογιές άγνωστοι δράστες κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησαν σε βανδαλισμό στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στα Κατω Πατησια όπου ιερουργούσε ο κατηγορούμενος ιερέας για βιασμό ανήλικης

Προθεσμία για την Τρίτη (25/01) ζήτησε κι έλαβε ο 37χρονος πατηρ Στεφανος Βαρλέκης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Σε βάρος του 37χρονου σάτυρου ιερεα, ο  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, του άσκησε Ποινική Δίωξη ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Ανακριτή και δυνάμει εντάλματος συνελήφθη (20/01) ο 37χρονος ιερέας. Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η κόρη του ιερέα φώναζε «είναι αθώος, είναι αθώος»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει η 16χρονη φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Τον περασμένο Νοέμβριο (2021) μίλησε στη θεία της για τον ιερέα, εξομολογητή και δάσκαλό της στο κατηχητικό και υποβλήθηκε καταγγελία στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Με την ολοκλήρωση της προανακριτικης έρευνας (20/01) διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία και ακολούθησε η σύλληψη του 37χρονου, ο οποίος (21/01) οδηγήθηκε στον Ανακριτή και έλαβε προθεσμία .

Από την πλευρά του ο ιερέας αρνείται στις καταγγελίες για το βιασμό της ανήλικης. «Δεν ισχύουν αυτά που λέει. Δεν ξέρω γιατί τα είπε, μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί», υποστηρίζει ο 37χρονος ιερέας. «Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρεσβυτέρα.

Σε συνέχεια της βαριάς κακουργηματικής Δίωξης, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κληρικός τέθηκε αυτομάτως σε αργία, ενώ παραπέμπεται και στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη.