ΕΛΑΣ για Αλβανό δραπέτη, Ιλιρ Κούπα: “Ζωντανός ή νεκρός, αν προβάλει αντίσταση- Προτεραιότητα η ασφάλεια των αστυνομικών”

Βαλλιστική ταυτοποίηση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΔΕΕ, από τα ευρήματα από την ένοπλη συμπλοκή στη Βροσίνα Ιωαννίνων, “έδειξαν” τους Αλβανούς δραπέτες από τις Φυλακές Τρικάλων

Διαπιστώθηκε από την εργαστηριακή εξέταση ότι έξι κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο της ένοπλης συμπλοκής (21/07) στη Βροσίνα Ιωαννίνων, προέρχονται από το πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, που έφερε ο Μαριαν Κολα, και το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στο χώρο της συμπλοκής.

Από το ίδιο όπλο ταυτοποιηθηκαν 8 κάλυκες που εντοπίσθηκαν στο κλεμμένο LADA , στο οποίο επέβαιναν οι Αλβανοί δραπέτες, και πυροβόλησαν (16/06) κατά Αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη». Με το ίδιο όπλο, ειχαν πυροβολήσει οι επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα- NISSAN- διερχόμενοι από την περιοχή της Παραβόλας, κατά Αστυνομικού μπλόκου 05/07. Βαλλιστικά ταυτοποιηθηκαν 3 κάλυκες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από κλιμάκια ΕΛΑΣ, στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης). Επίσης ταυτοποιήθηκαν βαλλιστικά 6κάλυκες-εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του κλεμμένου NISSAN , το οποίο εγκατέλειψαν οι επιβαίνοντες στο όχημα, στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, ύστερα από αναζητήσεις- 05/07.

Την ίδια ώρα, Ανώτατος Αξιωματικός ΕΛΑΣ, σημειώνει, «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει και ο τελευταίος της συμμορίας των Αλβανών κακοποιων, που έβαψε με το αίμα πολιτων και αστυνομικού τη διαδρομή της. Αρχηγός της συμμορίας ήταν ο Κόλλα και απο την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι δεν έχουν ξεφύγει σε γειτονικές χώρες.Είχαμε βεβαιότητα ότι ήταν στα βουνά της Ηπειρου και αντέξαμε τους χλευασμούς και τις επικρίσεις επειδή είχαμε κάνει τέτοια κινητοποίηση. Οι Αλβανοί δραπέτες, ανήκουν στις πιο αδίστακτες συμμορίες, που έχουμε συναντήσει και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν στους αστυνομικούς στο Δίστομο έδειξε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώνουν αστυνομικούς. Έχουμε μια μαρτυρία κατά την οποία ο Κόλλα είχε πει κατά την καταδίωξη οτι “θα σκοτώσουμε τόσους αστυνομικούς ώστε να είμαστε πρώτοι στα χρονικά. Ύστερα θα φύγουμε στα Βαλκάνια. Ήταν στοίχημα για μας να μη φύγουν γιαυτό από την πρώτη στιγμή ρίξαμε το βάρος στον αποκλεισμό κάθε διόδου προς τα σύνορα και αυτό το διαπίστωσαν οι φυγάδες σε απόπειρες που έκαναν να ξεφύγουν και δεν είναι γνωστές».