Βροσίνα, Ιωαννίνων: Νεκρός σε συμπλοκή με ΕΚΑΜ, ο καταζητούμενος Αλβανός δραπέτης Μ.Κόλλα- Αναζητήσεις για το δραπέτη Ι.Κούπα

Οι δέκα Αλβανοί δραπέτες από τις Φυλακές Τρικάλων, είχαν καταφύγει στα βουνά σε μια προσπάθεια από τη συνοριακή μεθώριο να βγουν στη Αλβανία, ενώ στη διαδρομή που ακολούθησαν ο Μαριάν Κόλλα, δολοφόνησε την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια Κορινθίας και του αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο

Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα (21/07), διασχίζοντας τον ποταμό Καλαμά, οι δύο Αλβανοί φυγάδες- Μ.Κόλλα και Ιλιρ Κούπα-, “λοκαραν” στις κάμερες της Συνοριακής Φύλαξης τις οποίες έχει στην επιχειρησιακή της ανταπόκριση στο πλαίσιο των ερευνών, η ΕΚΑΜ. Η τεχνολογία που διαθέτουν, επιτρέπει στους χειριστές, να ανιχνεύουν κίνηση και να «κλειδώνουν» πρόσωπα (σ.σ.: χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό παράνομων λαθρομεταναστών), ενώ μπορούν να προσδιορίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν, οι αναζητούμενοι, με ακριβεια. Η ενέδρα, στήθηκε στη γέφυρα της Βροσίνας στο ΔΔ.Δωδώνης- του Ν.Ιωαννίνων.

Όταν οι δύο Αλβανοί κακοποιοί διερχόμενοι από το σημείο, αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών άνοιξαν πυρ στα «τυφλά», με αποτέλεσμα από τα πυρά ένας Αστυνομικός της ΕΚΑΜ να τραυματιστεί -ελαφρά- στο γόνατο. Ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ- πυροβολησαν, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Μαριάν Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλιρ Κούπα, τον εγκατέλειψε, με τους Αστινομικους να τον καταδιώκουν στη δασώδη περιοχή.

Από 22/03- ημερα κατα την οποία ειχε αποδρασει μαζί με 10 Αλβανους συγκρατούνενους του, ο Μαριάν Κόλλα, ειχε ταυτοποιηθει ως ο δολοφονος της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια Κορινθίας και του αστυνομικού Γ.Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, (σήμερα τελείται 40ημερο μνημόσυνο στη γενέτειρα του στο Αγρίνιο), και μαζί με τους Αλβανούς συνεργούς του, είχαν καταφύγει στα βουνά.