Δύο ψαράδες κλήθηκαν ως βασικοί ύποπτοι σε κατάθεση για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη καθώς. δύο ψαράδες φέρεται να είναι οι βασικοί ύποπτοι στην έρευνα για τα αίτια θανάτου του

Τα δύο άτομα κατονομάστηκαν από τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, ότι προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και σε καυγά, τον χτύπησαν με κοντάρι και ο πρώην υπουργός έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Πρόκειται για  δύο ψαράδες οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί, με εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα, καθώς οι δύο ύποπτοι έλαβαν διορία έως και τη Δευτέρα (02/08) να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στις Αρχές.

Η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα γιατί ενώ η μαρτυρία «φωτιά» έχει γίνει από τις 19 Απριλίου, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των δύο ψαράδων. Αναφέρουν, επίσης, πως η εν λόγω μαρτυρία, επιβεβαιώνεται και από την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία αναφέρεται χτυπήματα από ξένο όργανο, με την οικογένεια να αποδίδει «ολιγωρία των Αρχών».

Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεωδώρου- Βαλυράκη, έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος του Εισαγγελέα Χαλκίδας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, καθώς και σε βάρος των Λιμεναρχών Χαλκίδας και Ερέτριας. Ενώ , με δύο αιτήματά της στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει να μεταφερθεί η υπόθεση από τη Χαλκίδα στην Αθήνα.

_________________

πηγή: cretalive.gr