“Τέτοιες ενέργειες απομακρύνουν τους υγιείς συναδέλφους από τον συνδικαλισμό και προσωπικά με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα”

Με αφορμή το επεισόδιο με βιαιοπραγία σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου εντός της ΠΟΑΣΥ ο πρόεδρος των Αστυνομικών του Ηρακλείου παραθέτει τη στήριξή του

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Πικράκης, «Λόγω του ότι ήμουν παρών στο θλιβερό αυτό περιστατικό είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω όλα όσα έγιναν μέσα στον χώρο του γραφείου της ΠΟΑΣΥ. Έναν χώρο που ανήκει σε όλους μας, όπου η ανταλλαγή απόψεων ( ακόμα και αν δεν συμπίπτουν) θα έπρεπε να γίνεται ελεύθερα. Δυστυχώς η άσκηση λεκτικής αλλά και ακόμα περισσότερο σωματικής βίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, δεν τιμά ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε προσωπικά όποιον προσφεύγει σε τέτοιες τακτικές. Το περιστατικό αυτό πραγματικά με σόκαρε , δεν το περίμενα ιδιαιτέρως από ένα πρόσωπο πατριώτη μας που έχουμε υπάρξει στενοί συνεργάτες στην Κρήτη και προς τιμήν του ο Γιώργος Καρτσάκης (που ευτυχώς δεν χτύπησε ιδιαιτέρως από την πτώση του) δεν ανταπέδωσε στην πρόκληση αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του κρατώντας το επίπεδό του ψηλά και αποχωρήσαμε μαζί αφού νιώσαμε ανεπιθύμητοι. Προσωπικά έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή του ως αυτόπτης μάρτυρας σε περίπτωση που θα θελήσει να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και φυσικά του εκφράζω και δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μου.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος , ο οποίος ήταν παρών ( και μάλιστα απαίτησε από το μέλος της ΠΟΑΣΥ να ζητήσει συγνώμη από τον Γιώργο), θα εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας στον οποίο αναφέρθηκε πολλάκις στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, αφού τέτοιες ενέργειες απομακρύνουν τους υγιείς συναδέλφους από τον συνδικαλισμό και δεν ταιριάζει στις προσωπικότητες της πλειοψηφίας ούτε της ΠΟΑΣΥ και προσωπικά με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα .»