“Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία, να επιτρέψει στο συνάδελφό μας να επιστρέψει το ταχύτερο στα υπηρεσιακά του καθήκοντα”

Ανακοίνωση της παράταξης “Συμμαχία Μάχιμων Αστυνομικών” αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του Σταύρου Μπαλάσκα

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, «Χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ότι τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου σε διαθεσιμότητα ο επί 20ετία εκλεγμένος συνδικαλιστής Αστυνομίας και μέλος μας Μπαλάσκας Σταύρος με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ομολογουμένως το σύνολο των συναδέλφων (ανεξαρτήτου θετικής ή αρνητικής απόψεως σχετικά με το περιεχόμενο της δήλωσής του) αιφνιδιάστηκαν αφενός με την αυστηρότητα του διοικητικού μέτρου σε βάρος του (το μέτρο αυτό χρησιμοποιείται από την υπηρεσία αποκλειστικά και με φειδώ σε περιπτώσεις που αστυνομικοί διαπράξουν κάποιο σοβαρότατο ποινικό αδίκημα και τους έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη π.χ. εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις κ.λ.π.) αφετέρου με την πρωτοφανή καθυστέρηση επιβολής του μέτρου (σχεδόν έναν μήνα μετά) καθώς το μέτρο αυτό συνήθως επιβάλλεται την ίδια ή την επόμενη ημέρα από την διάπραξη του αδικήματος, κάτι που κινεί τις υποψίες πολλών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ασκηθεί καν η ποινική δίωξη σε βάρος του αφού η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής, άρα δεν έχει καν την ιδιότητα του κατηγορουμένου αλλά ως τέτοιος αντιμετωπίζεται.

Η ίδια η Ομοσπονδία Αστυνομικών της οποίας είναι εκλεγμένο μέλος τόσο της Εκτελεστικής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, ως άλλος δικαστής με ανακοινώσεις αλλά και κλήση σε απολογία ( αντικαταστατικά χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου !!!!!!) άρπαξε την ευκαιρία εξόντωσης ενός συνδικαλιστικού της αντιπάλου προδικάζοντας την απόφασης της ποινικής και πειθαρχικής δικαιοσύνης. Πόσο σωστό και ηθικό είναι αυτό από τους ίδιους τους εκπροσώπους μας, ας το κρίνουν τα μέλη μας.

Προς τιμήν του προτίμησε την παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής της ΠΟΑΣΥ και συνειδητά να επιστρέψει στα υπηρεσιακά του καθήκοντα αλλά προφανώς κάποιοι είχαν άλλα σχέδια.

Άραγε τόσα χρόνια πόσοι άλλοι συνδικαλιστές ακόμα και από τα ίδιο τα προεδρεία ομοσπονδιών έχουν κάνει αντίστοιχες δηλώσεις με περιεχόμενο επικίνδυνο παρερμηνειών (ασχέτως αν αντικατόπτριζε την ωμή πραγματικότητα) που έφτασαν μέχρι την Βουλή και έγιναν εργαλείο αντιπολίτευσης και πήραν πολιτικές διαστάσεις όπως στην περίπτωση αυτή? Πάρα πολλές φορές αλλά ποτέ μέχρι τώρα ο συνδικαλιστικός λόγος και η ελεύθερη έκφραση δεν έφερε το μέτρο της διαθεσιμότητας για ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ή υπάρχει κάποιος νοήμων πολίτης που δεν κατάλαβε ότι η απομόνωση μίας και μόνο έκφρασης του βάζοντάς της τον τίτλο “Συνδικαλιστής εκπρόσωπος της κυβέρνησης δίνει οδηγίες σε επίδοξους συζυγοκτόνους’’ από συγκεκριμένα μέσα δεν έγινε με μόνο σκοπό αντιπολιτευτικούς λόγους? Ή υπάρχει σοβαρά σκεπτόμενος πολίτης που πιστεύει ότι μετά την έκφραση του Μπαλάσκα επίδοξοι συζυγοκτόνοι θα βγουν από τον λήθαργο? Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, και δεν καταλαβαίνουν τα πολιτικά παιχνίδια, είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας. Άλλωστε για την υπόθεση αυτή έχουμε όλοι παρακολουθήσει στους δέκτες μας εκατοντάδες ώρες αναλύσεων επί αναλύσεων ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες για τον τρόπο που ενήργησε ο δράσης αλλά και για τα λάθη που έκανε και τον πρόδωσαν!!!!! Για τις λεπτομερέστατες αυτές αναλύσεις αυτές που έγιναν δημόσια δεν είδαμε κάποιον να πηγαίνει κατηγορούμενος.

Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία, να επιτρέψει στον συνάδελφό μας να επιστρέψει το ταχύτερο στα υπηρεσιακά του καθήκοντα και να περιμένει τις αποφάσεις της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη».

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΥ.Μ.Α.