Αστυνομικός “ενοικίαζε” σε Ρομά διαρρήκτες προς €2.000 μηνιαίως, τον υπηρεσιακό κωδικοποιημένο υπηρεσιακό του ασύρματο

Ρομά διαρρήκτες παρακολουθούσαν παράνομα τις  διαβιβάσεις του Κέντρου προς τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ με “νοικιασμένο” από Αστυνομικό ασύρματο SEPURA, για να διασφαλίζουν τη διαφυγή τους όταν όταν έβγαιναν για ληστρικές εξορμήσεις

Πληροφορία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για παράνομη κατοχή υπηρεσιακού ασυρμάτου του συστήματος SEPURA που χρησιμοποιεί για τις κωδικοποιημένες ενδοεπικοινωνίες η ΕΛ.ΑΣ στην κατοχή Ρομά στα Λιόσια, προκάλεσε έρευνα και προέκυψε η εμπλοκή αστυνομικού που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής. Σε έρευνα (02/06) στην Αστυνομική Υπηρεσία όπου υπηρετεί ο αστυνομικός, προέκυψε ότι στις 28 Αυγούστου 2020 είχε δηλωθεί η απώλειά το, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο υπαίτιος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τον ασύρματο SEPURA χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά αστυνομικοί που εκτελούσαν στατική φύλαξη, εξωτερικά της οικίας πρώην Υπουργού. Ο Αστυνομικός κλήθηκε σε κατάθεση και ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε ωστόσο ότι τον υπηρεσιακό ασύρματο είχε παραδώσει ο ένστολος αντί €2.000 το μήνα σε μεσάζοντα και με την σειρά του τον είχε ενοικιάσει σε δύο Ρομά διαρρήκτες, αντί του ποσού των €3.000 το μήνα. Οι διαρρήκτες Ρομά ακούγοντας παράνομα τις διαβιβάσεις του Κέντρου προς τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ διέφυγαν μπλόκα της Αστυνομίας όταν έβγαιναν για διαρρήξεις και κλοπές. Οι δυο Ρομά συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν με δείγμα γενετικού τους υλικού σε τέσσερις κλοπών από οικίες.

Οι δύο Ρομά συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του Αστυνομικού και του μεσάζοντα, ωστόσο δε συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Σε βάρος του αστυνομικού, διεξάγεται ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.