Ρουβίκωνας: Βανδαλισμό σε καραδρομική στην οικία της Έβερτ με αφορμή το σχόλιό της για το ΚΚΕ

Βανδαλισμό με συνθήματα από μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Αλεξίας Έβερτ, με αφορμή το σχόλιό της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης τα μέλη του “Ρουβίκωνα” δημοσίευσαν στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο και φωτογραφικό στιγμιότυπο από το βανδαλισμό που προκάλεσαν.

Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου” ανέγραψαν στο σύνθημα τα μέλη του Ρουβίκωνα εξωτερικά της οικίας της Αλεξίας Έβερτ.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας μεταξύ άλλων αναφέρουν, «Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη (..) και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την “κυρία” Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω “κυρία” χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως “κατσαρίδες και τρωκτικά”»..

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ, προκάλεσε αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα και στο ΚΚΕ με το Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να ζητάει την παραίτησή της από τη θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.