9ο Συνέδριο Infocom Security| Θεματικές Ενότητες 2ης ημέρας, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημερας (Πέμπτη 18 Απριλίου 2019) του 9ου Συνεδρίου Infocom Security 2019.

9ο Συνέδριο Infocom Security 2019 | Θεματικές Ενότητες 2ης ημέρας* – Πέμπτη 18 Απριλίου

09:00 – 09:30 – Προσέλευση – Εγγραφές

09:30 – 10:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:15 – 1η ενότητα

Leading and Creating Cyber Trust in Business – Best Practices and Processes

Παρά τα πολλά περιστατικά παραβίασης κρίσιμων εταιρικών δεδομένων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλα που δεν γίνονται γνωστά, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί -ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας – που παραμένουν απροετοίμαστες ως προς την ορθή αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών απειλών, δεν είναι λίγες! Η δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης με βάση το τρίπτυχο διαδικασίες – άνθρωποι – τεχνολογίες για ένα ασφαλές περιβάλλον στον εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο του industry 4.0, είναι επιτακτική ανάγκη. Όσες επιχειρήσεις καταφέρουν να ηγηθούν και να καινοτομήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο κυβερνοχώρο θα αποκτήσουν άμεσα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τις βέλτιστες πρακτικές και διαδικασίες που οδηγούν στην επίτευξη αυτού του στόχου, θα αναλύσουν οι ομιλητές της 1ης ενότητας της 2ης ημέρας του συνεδρίου.

12:15 – 13:00 – Διάλειμμα

13:00 – 15:00 – 2η ενότητα

The Need for an Integrated Cyber Security Vision – A 360o Effective Strategy Implementation

H φύση των σημερινών επιθέσεων και γενικότερα των απειλών στον κυβερνοχώρο καθώς και το σύγχρονο ενοποιημένο IT οικοσύστημα των επιχειρήσεων, δημιουργεί την ανάγκη για μια 360ο στρατηγική αποτελεσματικής εφαρμογής της ασφάλειας, με στόχο να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα συνολικά της IT υποδομής αλλά και όλων των επιμέρους σημείων (endpoint, network, email, cloud, applications, identity). Στελέχη εταιριών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για την ασφάλεια, θα αναπτύξουν σε αυτή την ενότητα τις προτάσεις τους, για το πώς το όραμα μιας ολοκληρωμένης και ενοποιημένης προστασίας μπορεί να γίνει πράξη.

15:00 – 16:00 – 3η ενότητα

GDPR: One Year Later: What impact has it had so far?

Η προστασία δεδομένων υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού GDRP, σχεδόν ένα χρόνο μετά από το κομβικό σημείο εφαρμογής του και της θεσμοθέτησης του Data Protection Officer, συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις κάθε δραστηριότητας και κλίμακας μεγέθους, τους πολίτες, τα κράτη αλλά και όλη την κοινωνία. Πως εξελίσσεται λοιπόν η συμμόρφωση με το κανονισμό; Κατά πόσο τα έργα GDPR έχουν ολοκληρωθεί και καλύπτουν τις απαιτήσεις; Ποιος ο σύγχρονος ρόλος του DPO; Σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες και στελέχη που έχουν αναλάβει την ευθύνη της Προστασίας Δεδομένων στην τελική ενότητα του συνεδρίου.

16:00 – 16:30 – Ηappy Hour – Ελαφρύ Γεύμα

____________________

* το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ειναι υπό διαμόρφωση