80η ΔΕΘ: Αυξημένα μέτρα και αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τη μετακίνηση Αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διεξαγωγή της 80ής ΔΕΘ, τα εγκαίνια της οποίας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. wpid-fb_img_1441497112317.jpg
Η 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πύλες της (04/09) μόλις 16ημερες πριν τις εκλογές, με την ΕΛΑΣ, να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, με εντατικούς προληπτικούς ελέγχους σε επισημασμένα σημεία της πόλης, στην αποτροπή προθέσεων πρόκλησης ταραχών.
Σε σύσκεψη των επιτελών στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τις προηγούμενες ημέρες, για τα αστυνομικά μέτρα αποτροπής επεισοδίων, αποφασίστηκε η πλήρης ανάπτυξη των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ, κατά τις προγραμματισμένες  διαδηλώσεις (05/09) με ενισχυμένη την Αστυνομική παρουσία κατά την κήρυξη των εγκαινίων (04/09) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και την επερχόμενη Κυριακή (06/09) οποτε εχει προγραμματίσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο».
Κατά την ημέρα των προγραμματισμένων διαδηλώσεων (05/09) αποφάσισε η έντονη παρουσία των Αστυνομικών μονάδων, φραγμοί θα αναπτυχθούν- και πάλι -μπροστά από το «Βελλίδειο», και στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ με την παράταξη κλοβών των ΜΑΤ.
Απο τα δύο κινητά κέντρα συντονισμού Αστυνομικών επιχειρήσεων, θα δίδονται οι εντολές στους περίπου 3000 Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν διατεθεί σε μέτρα πρόληψης και αποτροπής ταραχών με τη συμμετοχη -σε πληροφοριακό επίπεδο- Αξιωματικών και στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι τοπικές Αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης θα ενισχυθούν με περίπου 600 Αστυνομικούς από την Αθήνα, 20 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ενώ στη διάθεση των επικεφαλής θα είναι και οι δύο «Αίαντες» (υδροφόρα οχήματα αντιμετώπισης ταραχών).
Στην κατόπτευση της περιμέτρου του χώρου της ΔΕΘ, από αέρος, τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, θα μεταδίδουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο συντονισμού των Αστυνομικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν στο επιχειρησιακό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, επιφορτισμένοι με τα μέτρα ασφαλείας της
80ης Διεθνού Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το νέο αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορουμένης για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Εύης Στατήρη το οποίο υπέβαλαν (03/09) οι συνήγοροι της με τη δικαστικη αποφαση αναμένεται, καθώς και το ζήτημα των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής, παράμετροι οι οποίες όπως έχουν εκτιμηθεί, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν εντάσεις στη συμπρωτεύουσα.
Αστυνομικές πηγές, εντοπίζουν από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο επιχειρησιακό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, την παρουσία ατόμων, ακόμα και από το εξωτερικό σε camp ατόμων του αυτοπροσδιοριζόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, και συμμετείχαν στα πρόσφατα επεισόδια, με αφορμή πορεία κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, στις Σκουριές Χαλκιδικής, θετουν σε αυξημένη εγρήγορση την ΕΛΑΣ, γαι τυχόν μετακίνηση ατόμων προς τη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή τους στις πορείες διαμαρτυρίας.
Από την ΕΛΑΣ, έχουν ήδη ανακοινωθεί (01/09) κυκλοφοριακες ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport