“80άτομα με στρατιωτική οργάνωση, και τσάντες με πολεμοφόδια, για “ειρηνική πορεία ενάντια στη βία”, στην επίθεση του ΑΤ Κολωνού

Την καταδρομική απόπειρα επίθεσης στο ΑΤ Κολωνού, έχει αποτυπώσει το Αστυνομικό Δελτίο, την οργάνωση των αντιεξουσιαστών, όπως την αντιμετώπισαν τα πληρώματα που μετέβησαν άμεσα σε αποτροπή εκνόμων δράσεων, παραθέτει Αστυνομικός της Ομάδας

«Ώρα 16.10 και το κέντρο διαβιβάζει ότι γύρω στα 80 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πλησιάζουν το Α.Τ Κολωνού.  Για ακόμη μια φορά, οι πρώτοι που παίρνουν το σήμα, οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο, οι πρώτοι που επιλαμβανoνται..  103-1, 104-1 105-1 106-1 100Α1 100Α2 100Α3 (όλοι στο σημείο).
Φτάνοντας στο σημείο σε λιγότερο από 40″ προλαβαίνουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές της ανομίας, στα 20 μέτρα πριν το Τμήμα. Περίπου 80 άτομα, πλήρως εξοπλισμένα, με καδρόνια, με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με δακρυγόνα και φωτοβολίδες, και το χειρότερο.. με στρατιωτικού τύπου μαχαίρια, έτοιμοι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι να αφαιρέσουν ζωές. Παρατεταγμένοι, με στρατιωτική οργάνωση και σχηματισμό, με τσάντες γεμάτες πέτρες και πολεμοφόδια, για μια.. “ειρηνική πορεία ενάντια στη βία” .. καπηλεύονται την μνήμη μιας αδικοχαμένης ζωής. Του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στο Α.Τ Κολωνού, 4 άτομα, ανήμπορα να εναντιωθούν στις ορέξεις του όχλου, έχουν ήδη καλέσει το κέντρο Άμεσης Δράσης για βοήθεια.
Οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ των Αθηνών, προλαβαίνουν και βάζουν τα κορμιά τους και τις μηχανές τους, μπροστά από τους συναδέλφους του τμήματος, για να μην διατρέξει κίνδυνο καμία ζωή, είτε συναδέλφου, είτε διερχομένων πολιτών από το σημείο. Απορροφούν όλο το μένος και την οργή των τραμπούκων, που καταφανώς, έφτασαν εκεί, ώστε να χτυπήσουν, να σπάσουν, να λεηλατήσουν, ακόμα και να σκοτώσουν αστυνομικό.
Όλοι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, ενωμένοι, εκπαιδευμένοι, αποφασισμένοι, συντονισμένα, υπό των εντολών των αρχαιότερων και ανωτέρων στο σημείο, καταφέρνουν να απωθήσουν 80!! άτομα, παρότι δεχόντουσαν για αρκετή ώρα βροχή από καδρόνια δακρυγόνα και φωτοβολίδες, και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την ακεραιότητα όλων των συναδέλφων και του τμήματος, αλλά να κερδίσουν και την παρτίδα για την ΕΛ.ΑΣ.

«ΔΙ.ΑπυρόΣ και σιδήρου»..

Αν η αποτρεπτική δύναμη της ΔΙ.ΑΣ δεν λειτουργούσε, αν η ΔΙ.ΑΣ δεν είχε ενισχυθεί, αν η ΔΙ.ΑΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ…..  αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε, στην καλύτερη για ένα τμήμα υπό κατάληψη και στη χειρότερη για νεκρούς, αιμόφυρτους και μαχαιρωμένους αστυνομικούς.  Πέντε (5) αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 με σπασμένα δάχτυλα, γόνατα κτλ. Όλοι τους όμως, στα χέρια και στις αγκαλιές συναδέλφων τους, δίπλα τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Η μεγαλύτερη αμοιβή τους?
Το ευχαριστώ και τα δάκρυα των αστυνομικών του ΑΤ Κολωνού, που όπως έλεγαν: “Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί, αν τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ είχαν έρθει 1 λεπτό αργότερα” .
Τα ερωτήματα πολλά, για την συνολική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ και για το δίκτυο πληροφοριών-ασφαλείας που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό πλήρη λειτουργία μια μέρα πριν της 6 Δεκεμβρίου, όμως δεν είναι για τώρα, ούτε εγώ ο κατάλληλος να τα θέσει, το δεδομένο χρονικό διάστημα.
Η μέρα είναι κερδισμένη για την ΕΛ.ΑΣ, νίκησε η νομιμότητα και η ασφάλεια. Την μέρα στον Κολωνό την κέρδισε η ΔΙ.ΑΣ.  ΔΙ-κυκλη ΑΣ-τυνόμευση Άμεσης Δράσης κυρίες και κύριοι»

Σ.Λ.