34χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία του συντρόφου της από πρόθεση

Για την 12η Ιουνίου 2017 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την 34χρονη Ρ. Γ. του Β..
Η 34χρονη, που κατηγορείται για το φόνο του 30χρονου συντρόφου της, επαγγελματία οπλίτη, Αδάμ Βεσσάλα του Παναγιώτη, που γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας και υπηρετούσε στο 95 ΤΕ Καρπάθου, είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισής της εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.
Το ιστορικό της υπόθεσης, φέρεται να έχει συνοπτικά, ως εξής:
Την 20η Φεβρουαρίου 2014 και περί ώρα 23.45′ το Κέντρο Υγείας Καρπάθου ενημερώθηκε για τον θάνατο ανδρός σε διαμέρισμα στο Νιοχώρι Πηγαδιών Καρπάθου.
Στο διαμέρισμα συμβιούσαν n πρώτη κατηγορούμενη και ο σύντροφός της. Από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα και η πρώτη κατηγορούμενη διατηρούσαν μια σχέση παθολογικής αγάπης. Στη σχέση τους υπήρχαν ωστόσο συχνά έντονοι διαπληκτισμοί και χειροδικίες.
Την επίμαχη ημέρα είχαν επισκεφθεί την οικία της μητέρας της για να εορτάσουν το έθιμο της «Τσικνοπέμπτης».
Εκεί βρισκόταν και ο εξάδελφος της πρώτης κατηγορούμενης, με τον οποίο ο σύντροφός της δεν είχε καλές σχέσεις.
Ο εξάδελφός της είχε καταναλώσει αλκοόλ και η πρώτη κατηγορούμενη τον ακολούθησε με το δίκυκλό της στο σπίτι του, γεγονός που εξόργισε τον σύντροφό της.
Όταν επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της, ο Βεσσάλας αποχώρησε θυμωμένος περί ώραν 22.00 για την οικία του, ενώ η πρώτη κατηγορούμενη μετέβη εκεί λίγη ώρα αργότερα.
Με την επιστροφή τους ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς. Η πρώτη κατηγορούμενη προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο υπνοδωμάτιο.
Ο Βεσσάλας φέρεται να της επιτέθηκε και να της έσκισε το παντελόνι που φορούσε. Εκείνη φέρεται να απεγκλωβίστηκε και να μετέβη στην κουζίνα. Εκεί της αποδίδεται ότι έπιασε ένα μωβ γυάλινο ποτήρι, ότι το έσπασε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ότι το έπιασε από τον πάτο και ότι το κάρφωσε βίαια στο στήθος του Βεσσάλα, ο οποίος εκείνη τη στιγμή στεκόταν πίσω της.
Τον έπληξε στη δεξιά πλευρά της μεσότητας της στερνικής χώρας, προκαλώντας του θλαστικό-ρηκτικό τραύμα.
Ο θάνατός του επήλθε συνεπεία τραυματικής ρήξης της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας.
Το θύμα άρχισε να κρατάει το στήθος του φωνάζοντας «πονάω, υποφέρω» και εν συνεχεία, κατευθύνθηκε προς  το υπνοδωμάτιο, κάθισε στο πάτωμα, δίπλα στο κρεβάτι, όπου λίγο αργότερα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Η πρώτη κατηγορούμενη, φέρεται, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη της πράξης της, αντί για το ΕΚΑΒ, να κάλεσε αρχικά στο τηλέφωνο την μητέρα της, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να τακτοποιεί τον τόπο του εγκλήματος αποκρύπτοντας ό,τι μπορούσε.
Μετά από έκκληση της για βοήθεια μετέβη στον τόπο του εγκλήματος και ο τρίτος, κουμπάρος της μητέρας, ο οποίος φέρεται να τις βοήθησε να ανεβάσουν το πτώμα στο κρεβάτι.
Οι δύο πρώτες, φέρονται να αλλοίωσαν τον τόπο του εγκλήματος, καθαρίζοντας το σπίτι.
Ο τρίτος κατηγορούμενος φέρεται να τις παρότρυνε να καλέσουν το Κέντρο Υγείας Καρπάθου και στη συνέχεια, να μάζεψε τα σκουπίδια από τον κάδο της κουζίνας για να τα πετάξει στον κάδο απορριμμάτων εκτός του σπιτιού.
Το δικαστικό συμβούλιο, που μελέτησε την υπόθεση, αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος της μητέρας της Μ. Κ.  του Ζ. 42 ετών, κάνοντας αποδεκτούς σχετικούς νομικούς ισχυρισμούς του δικηγόρου της κ. Κ. Διακονή.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης της πρώτης κατηγορούμενης παρίστανται οι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής και Κ. Διακονής και ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής οι δικηγόροι κ.κ. Ευαγγελία Κωστοπούλου, Αναστάσιος Ν. Γιαλούρης και Αικατερίνη Βολονάκη.