2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό

Το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό & Διεθνούς Άσκησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016», συνδιοργανώνει η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω»  και την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω.

image

Το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό & Διεθνούς Άσκησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016», θα διεξαχθεί (από την 02/06 έως την 05/06) στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Περιφερειάρχης Αττικής ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αιγάλεω, της συν-διοργανώτριας εθελοντικής ομάδας και φορέων που συμμετέχουν.
Στα πλαίσια των εργασιών του «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016», θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από μέλη της επιστημονικής κοινότητας και στελέχη Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις αντιμετώπισης φαινομένων σεισμού (ΟΑΣΠ, ΓΓΠΠ, Π.Σ., ΕΚΑΒ, Υ.Π.Α., Περιφέρεια Αττικής, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.).
Την 3η ημέρα του Συνεδρίου θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Αιγάλεω επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων από σεισμό από μέλη εθελοντικών ομάδων ενώ για την τελευταία ημέρα έχει προγραμματιστεί Διεθνής Άσκηση μεταξύ ομάδων: Ελλάδας, Σερβίας, Τουρκίας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Μαυροβούνιο, Ρωσίας, Ισπανίας, Βοσνίας, Ουγγαρίας, Αγγλίας, Η.Π.Α. κ.α.          

Με την υλοποίηση του Συνεδρίου, οι διοργανωτές στοχεύουν, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο μεταξύ των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία όσο και μεταξύ των εθελοντικών ομάδων που θα συν-επιχειρήσουν στο πεδίο στα πλαίσια της Άσκησης.
Ανάδειξη πιθανών προβληματισμών ως προς την ποιοτική σχέση μεταξύ Φορέων Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ τους με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.
Διάχυση της γνώσης και ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού.
Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η αποστολή δελτίου συμμετοχής έως 20/05/2016. Ως προς τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου* και σχετικές  πληροφορίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα


*Ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές μέχρι την ημέρα του Συνεδρίου.

Ακολουθεί το δελτίο συμμετοχής