2η ημέρα επίσκεψης Ομπάμα- Κλειστοί δρόμοι, σχολεία, ΜΕΤΡΟ

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.

Τετάρτη  (16/11)- Χωρίς να πραγματοποιούν στάση απο στις 09.30 ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ “Ακρόπολη” καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό για Ν.Κόσμο και Σύνταγμα.

Δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια Προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00 θα ακινητοποιηθούν.

Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Για το κέντρο πόλης Αθηνών, ισχύουν οι απαγορεύσεις όπως έχουν ανακοινωθεί από την ΕΛΑΣ. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις μετακινήσεις της επίσημης αποστολής. Επί ποδός το προσωπικό της Διεύθυνσής Τροχαίας Αττικής για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Έκκληση από την Τροχαία, οι οδηγοί για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κατά τη μετάβαση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Αστέρα Βουλιαγμένης προς την Ακρόπολη θα διακόπτεται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους από την Παραλιακή και το Προεδρικό Μέγαρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις μετακινήσεις της επίσημης αποστολής. Επί ποδός το προσωπικό της Διεύθυνσής Τροχαίας Αττικής για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Έκκληση από την Τροχαία, οι οδηγοί για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Το πρόγραμμα της 2ης μέρας της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα

Νωρίς το πρωί (16/11) ο Αμερικανός πρόεδρος στο ξενοδοχείο θα συναντηθεί με υπαλλήλους της Αμερικανικής Πρεσβείας. Στις 11:20 θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος αποκλειστικά από τους άνδρες της προσωπικής του συνοδείας. Στις 12:05 θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθεί, ενω στις 13:40 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Μπαρακ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει την επισημη ομιλία.

Ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, η οποια θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (16/11), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο καθώς στις 15:00 σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης πρόκειται να απογειωθεί το Air Force One.

Η κίνηση στη Λεωφόρο Συγγρού θα διακοπεί και θα πραγματοποιηθούν τρεις έλεγχοι, στα πρότυπα ελέγχων που διενεργούνται στα αεροδρόμια. Η πρόσβαση στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, για όσους εχουν λαβει πρόσκληση (1000 άτομα) να παρακολουθήσουν την ομιλια του Μπαράκ Ομπαμα θα γίνεται μόνο με ταξί (από 11.30- 12.30) ενώ ελάχιστες θέσεις στάθμευσης θα διατεθούν σε ορισμένους επισήμους.

Από τις 14:00 έως τις 16:00, η Αττική Οδός και η Λ.Βάρης-Κορωπίου, θα παραμείνουν κλειστές για την κυκλοφορία, κατά τη μετάβαση του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπου και θα αναχωρήσει από τη Ελλάδα.

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία του δήμου Αθηναίων (15-16) λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους.

1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ στην οδό Σκουφά 43.
2. 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
3. 15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
4. 1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4.
5. 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34
6. 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
7. 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
8. 46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Αδριανού 106-108
9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Βασίλειος Καμπάνης» στην οδό Αδριανού 106-108
10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
12. 95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34
13. 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ
14. 10 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
15. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών
16. 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών
17. 5ο Γυμνάσιο Αθηνών
18. 46ο Γυμνάσιο Αθηνών
19. 46ο ΓΕΛ Αθηνών
20. 26ο ΓΕΛ Αθηνών
21. 26ο Γυμνάσιο Αθηνών
22. 1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
23. 2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
24. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών
25. Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρηκόων
26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α’ Αθήνών.