Απαγόρευση συγκεντρώσεων και..στ’ αριστερά πεζοδρόμια

Απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας και σε σημεία της πόλης, λόγω της διημερης επίσκεψης Μπαρακ Ομπάμα με απόφαση ΓΑΔΑ.

Ξεκίνησε σταδιακή (14/11) εφαρμογή των μέτρων για το “καυτό” τριήμερο επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου και της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το «χτύπημα» στην πρεσβεία της Γαλλίας αλλά και οι προκηρύξεις της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, κείμενα της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, ανάγκασε τους επικεφαλής των Ελληνικών Αρχών να επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς εκφράστηκε έντονη ανησυχια στο ενδεχόμενο ενος νέου τρομοκρατικού χτυπήματος υψηλού συμβολισμού ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου.

SNAIPER

Στις προτεραιότητες των Αρχών είναι οι κινητοποιήσεις να μην καταλήξουν σε τυχόν επεισόδια τα οποια θα μεταδοθούν σε όλον τον κόσμο και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα. Ενώ τα μέτρα θα έπεκταθουν καθώς  την Πέμπτη (17/11) το κέντρο της Αθήνας θα «κλείσει» (πάλι) λόγω της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο αριθμός των Αστυνομικών δυνάμεων που θα διατεθούν στην ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου δεν είναι κοινοποιήσιμος ωστοσο με πληροφορίες προσδιορίζεται σε 5.000-7.000 Αστυνομικοί από ειδικές υπηρεσίες, ΜΑΤ, υπηρεσιών τάξης και ασφάλειας, ενώ θα συνδράμουν και αμερικανοί πράκτορες.

Όπως αποφασίστηκε σε κάθε μετακίνηση της συνοδείας θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ σε κομβικά σημεία θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές. Ενω εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείνουν προσωρινά σταθμοί του ΜΕΤΡΟ όταν μετακινείται ο αμερικανός Πρόεδρος. Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας θα υπάρξουν τροποποιήσεις τόσο σε δρομολόγια όσο και σε στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνοδευτικά_ΕΛΑΣ

Για λόγους ασφαλείας οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, απαγορεύτηκαν με απόφαση του ΓΑΔΑ (14/11) ενω έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις για το απογευμα της Τρίτης  (15/11)- Στις 18.30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ και μεταξύ 17.30 και 18.00 άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικο χώρο και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Πολυτεχνείο με πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Απαγορευση συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας λόγω Ομπάμα

Ειδικότερα «ανακοινώνεται ότι «με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μπαρακ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».

Η απαγόρευση ισχύει:

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα εφαρμόζονται σε σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Ενώ αποφασίστηκε από το Λιμενικό Σώμα η λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή.