19 χρόνια Συνοριακοί Θεσσαλονίκης – Μία ιστορική αναδρομή

Ανακοίνωση της Ενωσης  Συνοριακών Θεσσαλονίκης

«Δεκαεννιά χρόνια υπηρεσίας μετράνε οι πρώην συνοριακοί φύλακες του Ν. Θεσσαλονίκης. Προσληφθέντες συνοριακοί φύλακες ,πενταετούς θητείας (αστυφυλακοποίηση ),σε ένα νομό (β΄ζώνη) ο οποίος δεχόταν και δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών που περνούν καθημερινά τα σύνορα του Έβρου και όχι μόνο.
Την 20-07-2001 στο Ιβανώφειο στάδιο Θεσσαλονίκης ,450 επιτυχόντες νέοι με το σύστημα της μοριοδότησης (ΑΣΕΠ) ,ηλικίας τότε 18-32 χρονών ,ως επί το πλείστον άντρες ,ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα ,υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους. Ήταν η στιγμή που πέρασαν το κατώφλι της ΕΛ.ΑΣ. και ενσωματώθηκαν στη μεγάλη αυτή οικογένεια .Εκπαιδεύτηκαν στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και η σειρά ολοκληρώθηκε μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια (είσοδος μετά προσφυγών).
Σήμερα στις πύλες του 20ου έτους της θητείας τους στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. οι περισσότεροι εξ΄ αυτών φέρουν το βαθμό του Αρχ /κα (Μ.Π.Σ.) και κάποιοι κατόπιν εξετάσεων τους βαθμούς του Αρχ /κα (Π.Σ.) , Ανθ /μου και Υ/Β΄. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών υπηρετεί στη Δ/νση Αλλοδαπών Θεσ/νίκης και συγκεκριμένα στα Τ.Δ.Μ. Θέρμης ,Τ.Δ.Μ. Θεσσαλονίκης , Τ.Δ.Μ. Μυγδονίας , Τ.Δ.Μ. Αγίου Αθανασίου ,Τμ. Αλλοδαπών Δυτικής Θεσ/νίκης ,Τμ. Αλλοδαπών Ανατολικής Θεσ/νίκης ,Σταθμός Ελ. Διαβ. Συν. Λιμ. Θεσ/νίκης, στο επιτελείο ,καθώς επίσης και σε άλλες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. και εκτός αυτής.
Όλα αυτά τα χρόνια ,ανεξαρτήτως θέσης, βαθμού και Υπηρεσίας ενεργούν πάντα με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και ως άριστοι επαγγελματίες εκτελούν τα καθήκοντά τους με σύνεση ,αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αυτοκυριαρχία. Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική σημασίας συμβολή τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2012, όπως και το Μάρτιο και Απρίλιο του 2020 στα γεγονότα του Έβρου όπου με την εμπειρία τους και την ψυχή τους στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων και συνέβαλλαν τα μέγιστα στις επιχειρησιακές αυτές νίκες της Χώρας μας έναντι ασύμμετρων απειλών. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και ιδιαιτέρως σε αυτούς που είτε ως μέλη ειδικών ομάδων ή Υπηρεσιών ,είτε ως αυτόνομες μονάδες έχουν καταφέρει Υπηρεσιακές επιτυχίες μεγάλου βεληνεκούς ,θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Δεν ξεχνούμε ποτέ τους α) Τσιάρα Αριστείδη β) Μαρτίνη Κωνσταντίνο γ) Σερπεζούδη Μόσχο δ) Χατζηαβραάμ Κωνσταντίνο ε) Βασιλάκο Χρήστο και στ) Παπαγρηγορίου Γεώργιο που έφυγαν νωρίς για το ταξίδι στην αιωνιότητα . Θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές όλων.
«ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ».
Με αφορμή την επέτειο των 19 χρόνων της 1ης σειράς των συνοριακών φυλάκων του νομού μας και εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης ευχή πρωτίστως για υγεία ,ενότητα και ευημερία σε όλους. Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για το καλό της κοινωνίας και πέρα από κάθε αντιξοότητα ,εμπόδιο και κίνδυνο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν καθημερινά στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας πάντα με αυταπάρνηση.
Η Ένωση μας θα είναι πάντα στο πλευρό όλων, Αρωγός και Προστάτης.  «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»

Μετά τιμής
για το Διοικητικό Συμβούλιο