“Ο Αστυνομικός τυχαίνει να είναι Ζωντανός, επειδή ο Θεός θέλησε το βλήμα να παρεκκλίνει χιλιοστά από την καρδιά του”..|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο ζωής, νοσηλεύεται στο 424 Σ.Ν, ο Αρχιφύλακας, ο οποίος συμμετείχε στην Αστυνομική επιχείρηση (19/09) κατά τη διάρκεια περιστατικού ομηρείας, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του 47άχρονου δράστη.

wpid-12027517_701937076604142_8877852840116069011_n-1.jpg.jpeg

Χαρις στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού,στο 424 Σ.Ν. ο Αρχιφύλακας, είναι εν ζωή. Ήταν μέλος του πρώτου πληρώματος της ΕΛΑΣ, που έφτασε με σήμα κέντρου προκειμένου να επιληφθεί σε σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο που εξελίχθηκε σε ομηρεία, σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο διέμενε η μητέρα και αδελφή του, με το ανήλικο παιδί της.
Η φωτογραφία* από το χειρουργείο του 424 Σ.Ν,αναρτήθηκε από τον Ιωάννη Παπαχρίστο, ιατρό και στέλεχος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του Αρχιφύλακα, και, περιγράφει τη διαδικασία αποκατάστασης των βαρύτατων τραυμάτων τα οποία υπέστη από τα πυρά του 47άχρονου δράστη.

wpid-photogrid_1442746894773.jpg
“Πυροβολισμένο στο αριστερό ημιθωράκιο άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας βοηθήσαμε νύχτα—παραμονή εκλογών μέσα στο Χειρουργείο του 424.

Ευχαριστίες στους συνεργάτες:
Kostas Kalioras, Michalis Varvarousis Θάνος Κληματσίδας Μπάμπης Μπόλας, Γρηγόριος Μητσιόπουλος, Νίκος Σκουλικάρης, Τζιτζιλή Φωτεινή, Γρηγόριος Μητσιόπουλος

Τρώση Ζωτικού οργάνου (αριστερού Πνεύμονα) και μάλιστα διαμπερής (κορυφαίο τμήμα του ΑΚΛ) από βλήμα προκάλεσε Μείζονα Πνευμονική Αιμορραγία (~1 lit αίματος ενδοθωρακικά + πολλαπλούς θρόμβους).
Απαιτήθηκε Θωρακοτομή Κατεπείγουσα-Σωστική της Ζωής.

Βρέθηκε εκτεταμένη τρώση και του έτερου λοβού του πνεύμονα (του ΑΑΛ), από οστική παρασχίδα καθώς και πολλαπλά κατάγματα πλευρών (με αναρίθμητα οστικά θραύσματα, αιματώματα ενδοπνευμονικά κλπ) από την πορεία του βλήματος πιστολίου 7,65 mm, που παραδόθηκε στις Αρχές για βαλλιστική εξέταση.

Ο τραυματίας δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο· του εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση.
Διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί δήθεν “τραύματος Ωμοπλάτης”…

Ο τραυματίας αστυνομικός τυχαίνει να είναι ακόμη Ζωντανός μόνο και μόνο επειδή ο Θεός θέλησε το βλήμα να παρεκκλίνει μερικά χιλιοστά από την καρδιά του και την άμεσα παρακείμενη θωρακική αορτή (αν είχαν και αυτά τρωθεί, ίσως να μην καθίστατο εφικτή η Διάσωσή του…!!…)

Δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΕΙ ο Τύπος τις Κακώσεις Αστυνομικών, των οποίων η Ζωή βρίσκεται σε διαρκή Κίνδυνο, για να είμαστε όλοι εμείς Ασφαλείς”.


* ενημέρωση, από ανάρτηση (FB) του Παναγιώτη Αγγελιδη, μέλος της ΣΚΑΥ ΘΣΝ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport