“10ετης κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση”, για τον Αγγλούπα

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδελφής της τότε συντρόφου του, με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα.

Η πρόταση Εισαγγελέα της Έδρας, ήταν να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με πρόθεση, αναγνωρίζοντας ωστόσο το ελαφρυντικό της  ειλικρινούς μεταμελειας” του κατηγορουμένου Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Ωστόσο στην αναγόρευση της απόφασης, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, άκουσε “10ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με αναστολή ποινής στην Έφεση και 6 μήνες για παράνομη  οπλοχρησία/ οπλοκατοχή” ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βιου.

Ήταν η κατάθεση του θύματος, της αδερφής της Όλγας Φαρμάκη και συντρόφου του επιχειρηματία, Γωγώς που ανασκεύασε την αρχικη της κατάθεση, ωστόσο δεν έπεισε την Έδρα του ΜΟΕ της Αθήνας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε απόπειρα συγκάλυψης πριν τη μετάβαση στη “σκηνή εγκλήματος” κλιμακίου της Ασφάλειας

Όπως επισημάνθηκε ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία, οι περισσότεροι μάρτυρες, ακολούθησαν την διατύπωση “δεν θυμάμαι, δεν ξέρω” για όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου του 2011 στο σπίτι των δυο αδελφών στο Π.Φάληρο, με την Γωγώ Φαρμάκη να μεταφέρεται βαρύτατα τραυματισμένη στην κοιλιά από βολίδα του όπλου του επιχειρηματία, και να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Η απουσία της βασικής μάρτυρος αδελφής του θύματος, Όλγας Φαρμάκη, η οποία συμμετέχει σε reality  επιβίωσης, προκάλεσε προβληματισμό στην Έδρα του Δικαστηρίου, με επισήμανση ότι η κατάθεσή της είναι σημαντική.

«Η συγκεκριμένη μάρτυρας απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό» ενημέρωσε ο δικηγόρος της Ολγας Φαρμάκη, προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου και του Εισαγγελέα της Έδρας

Παρά τις… “ουσιαστικές” απουσίες, η εκδίκαση της υπόθεσης -που είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από αίτημα της Γωγώς Φαρμάκη, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών της στην Αμερική- ξεκίνησε (12/02) και ολοκληρώθηκε (13/02) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.