Ειδομένη: Τρέχουν στα χωράφια οι ..”επενδυτές”- Σε εξέλιξη η εκκένωση του αυτοσχεδίου καταυλισμού

Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη και μεταφοράς των διαβιούντων σε οργανωμένες δομές Κράτησης ανά την επικράτεια. Ωστόσο πάρα τις δηλωσεις ικανοποίησης για την εξέλιξη της επιχείρησης, στην οποία δεν επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων του τύπου, εκτός από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, εχουν ακατγραφει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα, απόπειρα διαβιούντων να “αποδρασουν” τρέχοντας στα χωράφια της Ειδομένης.

image

Η επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες (23/05).
Με απόφαση σε πολιτικό επίπεδο τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ έχουν απομακρυνθεί από την περίμετρο της Αστυνομικής επιχείρησης, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί “βιντεοληπτικού υλικού και φωτογραφικά στιγμιότυπα θα διατεθούν  από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ”.
Σε καταγγελία πεος τον αρμοδιο αναπληρωτή Υπουργό, προχώρησε η ΕΦΕ για τη σχετική απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης επαγγελματιών φωτορεπόρτερ.
image

Ωστόσο στην περιοχή freelancers και πρακτορεία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

image

Ο τηλεφακος του Reuters έχει καταγράψει σε δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα με άντρες να απομακρυνονται τρέχοντας από την περιοχή της Ειδομένης όπου είναι σε εξέλιξη η Αστυνομική επιχείρηση, για να μην επιβιβαστούν στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.