Οριστική καθαίρεση του «παπά – Χάρλεϊ»

Την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της ιεροσύνης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον πρώην ιερέα Γεώργιο Δεληκώστα από τον Βόλο.

Είχε ζητήσει να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά τη φυγή της πρώτης συζύγου του, και δικαστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα, η οποία κυοφορούσε και πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί τους. Με τον απαρχαιωμένο Νόμο του Εκκλησιαστικού Δικαίου, είχε παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με την κατηγορία της πορνείας.

Σύμφωνα με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη (06/03), και προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με το taxydromos.gr, πλέον ο πρώην ιερέας Γεώργιος Δεληκώστας ανήκει στην τάξη των λαϊκών. Με αυτή την εξέλιξη, ουσιαστικά επικυρώθηκε η «ποινή» που είχε επιβληθεί στον Γεώργιο Δεληκώστα και στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, επί του οποίου είχε ασκηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου Έφεση.

Ο ίδιος ο “παπά – Χάρλει” όπως τον είχε χαρακτηρίσει το ποίμνιό του,  με ανάρτησή του στο Facebook σημείωνε: «Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέουν την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη, που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την ΑΓΑΠΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ κι αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντάς τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεώς μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών».

Υπογραμμίζεται πάντως, πως ο Γεώργιος Δεληκώστας, μετα την τροπή που είχε παρει το προσωπικό του θέμα, λειτουργεί Σχολή  Επαγγλεματικής και προσωπικής Ανάπτυξης, στο Βόλο, καθώς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το οικογενειακό του ζήτημα, τέθηκε σε προσωρινή αργία. Ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεσή του, να προσφύγει τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας ακύρωση των αποφάσεων των Συνοδικών Δικαστηρίων.