"Ψάχνουν" τους "λευκούς τρομοκράτες", τον ενοικιαστή "Θεοχάρη".Έρευνες και στο σπίτι της 22χρονης Αγγελικής

Με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο να αναζητά τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, η 22χρονη Αγγελική, και ο 40χρονος Γιώργος από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ύστερα από πληροφορίες οδήγησαν στην περιοχή του Π.Φαλήρου. Πρόκειται για διαμέρισμα το οποίο ενοικίαζε η 22χρονη Αγγελική, ενώ βιντεοληπτικό υλικό, έχει καταγράψει τις κινήσεις της με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της, μέχρι το νοικιασμένο οίκημα στην περιοχή της Αναβύσσου. Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξέτασε τους χωρους στο διαμέρισμα (06/01)για ευρήματα δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.
Κάμερα επιχείρησης, εχει καταγράψει την 22χρονη να συναλλάσεται σε κατάστημα τροφίμων. Στην συνέχεια, με το αυτοκίνητο της, κατευθύνεται στο κρυσφήγετο της Αναβύσσου, όπως έχουν καταγράψει κάμερες της Τροχαίας τη διαδρομή της από το Παλαιό Φάληρο μέχρι της Ανάβυσσο.

Οι ερευνες συνεχίζονται και για τον «Θεοχάρη Χρυσακη από την Κρήτη», τον “υπαξιωματικό του πολεμικού ναυτικού”, ο “αποσπασμένος Λιμενικός”, όπως ανέφερε σε όσους ρωτούσαν για τις δραστηριότητές του, ο  30χρονος Γιώργος όπως έιναι το όνομά του, ήταν ο ενοικιαστής του κρυσφύγετου της Αναβύσσου. Ο “ενοικιαστής” έχει περιγραφεί με ύψος περίπου στο 1,85 ηλικίας περίπου 40 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα.

Σύμφωνα με όσους τον είχαν συνατήσει στο σπίτι της Αναβύσσου, ο 40χρονος Γιώργος, έφερε τατουάζ στο ύψος του καρποπού στο χέρι και στην κνήμη του ποδιού, ενώ απέδιδε σε “συχνούς τραυματισμούς στα πόδια, λόγω της φύσης της δουλειά του, στο Λιμενικό” τη.. δυσκολία στην κίνηση,όπως τον περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό το ιδιαίτερο “γνώρισμα” περιλλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις καταθέσεις, και ήταν αυτό το στοιχείο που προκάλεσε την προσοχή των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Το χαρακτηριστικό που προσδιορίζει, τον 30χρονο “λευκό τρομοκράτη” όπως περιγράφεται, είναι η δυσχαίρεια στο βάδισμα, περιγραφές που είχαν δοθεί και για το δράστη της διπλής δολοφονίας (01/11 2013) των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ν. Ηράκλειο, με το δράστη να έχει επικηρυχθεί επίσης για 1εκτ. ευρώ.

Ο “ενοικιαστής” είχε εκφράσει ενδιαφέρον σε αγγελία ενοικίασης της οικίας, έναντι του ποσού των 250ευρώ. Στον ιδιοκτήτη, συστήθηκε ως «Θεοχάρης Χρυσάκης» εργαζόταν στο Λιμενικό και είχε αποσπαστεί σε εφοπλιστή, ενώ η πολιτική ταυτότητά του, είχε εκδοθεί από Α.Τ. της Μάνδρας. Δήλωσε παντρεμένος, με τη Μαρία,  η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και τοπεριβάλλον θα της έκανε καλό, ενώ είχαν πάρει απόφαση να αποκτήσουν παιδι. Παρά την επιμονή του όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην Ανάβυσσο, να συνάψουν μισθωτήριο συμβόλαιο, και να μεταφέρει τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ στα στοιχεία του, ο “νοικάρης” του απέφευγε τη συζήτηση.

Οι κινήσεις και η εμπλοκή τόσο του 40χρονου Γιώργου, καθώς και της 22χρονης Αγγελικής, με το ένοπλο αντάρτικο πόλης, σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, αποδίδεται χρονικά πρόσφατα, με του τρομοκράτες της ΣπΦ έγκλειστους στον Κορυδαλλό,πριν την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Το λευκό ποινικό τους μητρώο, αξιολογήθηκε από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης,και όπως εκτιμάται σύντομα εντάχθηκαν στην οργάνωση, με ενεργούς ρόλους