Ημερίδα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών: «Σωματική και Ψυχική Υγεία Αστυνομικών: Προβλήματα, συνέργειες και αντιμετώπιση»

Πραγματοποιήθηκε η  πολυθεματική Ημερίδα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών,  με θέμα «Σωματική και Ψυχική Υγεία Αστυνομικών: Προβλήματα, συνέργειες και αντιμετώπιση».

image

Η πολυθεματική Ημερίδα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών,  με θέμα «Σωματική και Ψυχική Υγεία Αστυνομικών: Προβλήματα, συνέργειες και αντιμετώπιση», πραγματοποιήθηκε (10/02) στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Αστυνομικοί από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και πολίτες που  εμπλέκονται  με το αντικείμενο της  ημερίδας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στόχος της Ημερίδας, ήταν η ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού, από εξειδικευμένους γιατρούς και επιστήμονες, σε ζητήματα εργασιακής καθημερινότητας, όπως το εργασιακό στρες, μεταδοτικά – λοιμώδη νοσήματα και πρόληψη και καταστολή τροχαίων ατυχημάτων. 
Με εισηγήσεις τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας, εξειδικευμένοι γιατροί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, καθώς και αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας και Τροχαίας Αττικής.
Ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας στην εισήγηση του ανέλυσε διεξοδικά τις προτεραιότητες του Ιατρείου αλλά και τις νέες δομές όπως το Ιατρείο υποδοχής ασθενών και την ιστοσελίδα του Ιατρείου που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους.

Πιο αναλυτικά οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν,
• Πολεμικό τραύμα σε καιρό ειρήνης.
• Η ψυχολογική επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού.
• Τροχαία ατυχήματα- τραυματισμοί.
• Λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο και η εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση του υγειονομικού προσωπικού του Σώματος και οι εποικοδομητικές συνεργασίες που αναπτύσσει με άλλους ιατρικούς φορείς, κατά την εκπλήρωση της αποστολής του.
Στην εκδηλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος. Ενώ από την φυσική ηγεσία απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ταξίαρχος (ΥΙ) Ηλίας Ζλατάνος, ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Αναστάσιος Σπανός, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος (ΥΙ) Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, Αρχίατρος Πλοίαρχος (Λ.Σ.) Νικόλαος Σοφούλης.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίση ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας Παναγιώτης Ευσταθίου, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) Νικόλαος Παπαγεωργίου, η εκπρόσωπος του Κέντρου Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) Έλενα Μαλτέζου και ο Πρόεδρος φίλων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών(Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α.), Συμεών Παληός.
Την εκδήλωση τίμησαν  επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος (ΥΓ) Ηλίας Μαλεβίτης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτρης Δήμου, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλελής, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων.
Με το πέρας της  Ημερίδας τόσο απο την Πολιτική οσο και απο τη Φυσικής ηγεσία, εκφράστηκε η πρόθεση, η διεξαγωγή Ημερίδας από το Κ.Ι.Α. να γίνει θεσμός.