Ζωγράφου: Εντόπισαν νεκρό pitbull για το οποίο είχε δημοσιευτεί αγγελία διάθεσης προς υιοθεσία

Καταγγελία στο ΑΤ Ζωγράφου από ζωόφιλους προκάλεσε έρευνα, μετά την ανεύρεση εντός του χώρου της Πολυτεχνικής Σχολής Ζωγράφου, θανατωμένου οικόσιτου pitbull, το οποίο οι κηδεμόνες του έδιναν για υιοθεσία

Το pitbull που άκουγε στο όνομα “Τζείσουν” εντοπίσθηκε νεκρό εντός της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (29/04) από ζωόφιλους και κηδεμόνες άλλων οικόσιτων ζώων συντροφιάς.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν εθελοντές και με σκάνερ διαπίστωσαν ότι το pitbull δεν έφερε σήμανση “τσιπ” με καταχωρηση στοιχείων ιδιοκτήτη, ωστόσο από αναζητήσεις κάποιοι είχαν δει το ζευγάρι κηδεμόνες του ζώου και τους αναζήτησαν.
Ενω εθελόντρια μετέβη στο ΑΤ Ζωγράφου και υπέβαλλε καταγγελία σε διερεύνηση του περιστατικού και σε βάρος των κηδεμόνων του ζώου και μη καταχώρηση στοιχεία του σκύλου με τσιπ. Παράλληλα άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ζωγράφου.
Συνεργείο με υπηρεσιακά οχήματα μετέβη στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, (29/04-21:30) παρέλαβε το θανατωμενο ζώο. Με εντολή ζητήθηκε διενέργεια νεκροψίας για τον προσδιορισμό στα αίτια θανάτωσης του pitbull.
Από  επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες υποστηριξαν ότι είχαν χάσει το ζώο και εκτάκτως χρειάστηκε να αναχωρήσουν από την Αθήνα. Ωστόσο όπως αναφέρεται στην καταγγελία οι κηδεμόνες του pitbull είχαν αναρτήσει αγγελία για διάθεση προς υιοθεσία του ζώου.

Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ζωγράφου .