Ζεφύρι: Ρομά πυροβόλησαν Αστυνομικούς- Συνεληφθησαν σε πεζή καταδίωξη

Χωρίς να τραυματιστεί το πλήρωμα του περιπολικού που ακολούθησε πεζή καταδίωξη, προχώρησε στη σύλληψη των Ρομά δραστών της ένοπλης σε βάρος τους επίθεσης

Τέσσερις φορές πυροβόλησε ο Ρομά (26/02-04.30) σε βάρος Αστυνομικού του ΤΑΕ Δυτικής Αττικής στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης. Προηγήθηκε ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά και κλήθηκε πλήρωμα του ΤΑΕ Δυτικής Αττικής. Κατά την παραμονή τους στο χώρο και την αυτοψία που πραγματοποίησαν εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο χώρο ο δράστης των πυροβολισμών και ομόφυλοί του, εξαγριώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν σε βάρος του. Ο Ρομά επιχείρησε διαφυγή και σε σήμα για έλεγχο από Αστυνομικό της ομάδας, επιχείρησε διαφυγή πεζός και ακολούθησε καταδίωξη. Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλοσοφου, σύμφωνα με πηγές του NantiaReport.gr, ο Ρομά φώναξε στον γιο του “Ρίχτου!” και ο νεαρός Ρομά πυροβόλησε κατά του Αστυνομικού τέσσερις φορές με πρόθεση να τον πλήξει. Οι Αστυνομικοί ανταπάντησαν με πυρά, ενώ ο Αστυνομικός του ΤΑΕ Δυτικής Αττικής, συνέχισε την καταδίωξη και συνέλαβε τον δράστη.

Στην κατοχή των Ρομά, κατασχέθηκε πιστόλι που είχε κλαπεί από αστυνομικό και μια καραμπίνα που είχαν στην κατοχή τους οι Ρομά. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι οι δυο Ρομά είναι σεσημασμένοι, καθώς το 2015 είχε πυροβολήσει και πλήξει Αστυνομικό με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι, με σκάγια καραμπίνας . Άμεσα και συντονισμένα οι Αστυνομικοί απέκλεισαν περιμετρικά την οικία των Ρομά, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ και προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ρομά- πατέρα και γιου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ο Αστυνομικός που βρέθηκε τα πυρά είναι γιος Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ με μακρά πορεία σε μάχιμες  υπηρεσίες , πορεία που ακολουθεί έως και σήμερα ο γιος του. Οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο Αστυνομικοί οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά έδωσαν κατάθεση στην ΥΑΔΑ ενώ οι  Ρομά δράστες συνελήφθησαν  .