Ζακ Κωστόπουλος: Σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου αποδίδεται ο θάνατός του

Το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων διαβίβασε η Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών στους ιατροδικαστές και στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας που διενήργησαν την νεκροτομή στο Ζακ Κωστόπουλο

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο (έμφραγμα) του μυοκαρδίου, που υπέστη, συνδιαστικά με τις ιστολογικές εξετάσεις, αποδίδεται ως αιτία θανάτου μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες απο Δικαστικές πηγές, η κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου.

Τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν από τους ιατροδικαστές την Τετάρτη (21/11)

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκύπτει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση των γνωστών κατηγοριών ναρκωτικών, ωστοσο στο αίμα του Ζακ Κωστόπουλου εντοπίζονται ευρύτατα διαδεδομένα αναλγητικά, ενώ ποσότητα αλκοόλ η οποία εντοπίζεται κρίνεται αμελητέα.

Με αυτή την εξέλιξη,  νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τόσο ο κοσμηματοπωλείο όσο και καταστηματάρχης της περιοχής που προσέτρεξε σε βοήθειά του, σε μετατροπή του κατηγορητηρίου ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Βιντεοληπτικό υλικό από κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν περιέλθει στις Αρχές, προκύπτει η πορεία του Ζακ Κωστόπουλου καθώς και όλες οι ενέργειες που ακολούθησαν μέχρι την παραλαβη του απο το ΕΚΑΒ και έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Αναμένεται επίσημα την Τετάρτη (21/11) μετά το μεσημέρι κοινή ανακοίνωση των ιατροδικαστών και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.