Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη

Με την ολοκλήρωση των επαναληπτικών τοξικοιστολογικών εξετάσεων, μετά το αίτηαμ των κατηγορουμενων Αστυνομικών, η δυνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, υπέβαλλαν μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, συλλαμβάνεται από Αστυνομικούς και με συνδρομή του ΕΚΑΒ, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο ο 33άχρονος Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος κατέληξε στη συνέχεια. Η οικογένεια του νεαρού, μεσω των συνηγόρων της, κατάθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη, «προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Με αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων στην υπόθεση Αατυνομικών, επαναλήφθηκαν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα επικύρωσαν τα ααρχικά ποτελέσματα των εξετάσεων, επί των οποίων βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το Πόρισμα των Ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Αθήνα, 12/2/2019

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου».

Άννυ Παπαρρούσου, Χρύσα Πετσιμέρη, Κλειώ Παπαπαντολέων.