Ζ.Κωνσταντοπούλου, απαγορεύει την είσοδο ενστόλων στη Βουλή, ακόμα και για.. τουαλέτα.

Απαγορεύεται να περνούν από το πεζοδρόμιο της Β. Σοφίας προς το εσωτερικό του Κοινοβουλίου, όσοι ένστολοι φορούν την στολή τους. Κανονικά θα εισέρχονται Αστυνομικοί με πολιτικά. Πρόκειται για τη νέα απόφαση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η καταγγελία του Δημοσθένη Πάκου, Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, – στον ΑΝΤ1 – αναφέρεται σε εντολή της Πρόεδρου της Βουλής, για απαγόρευση εισόδου στο Κοινοβούλιο Αστυνομικών των ΜΑΤ, το απόγευμα του Σαββάτου (06/06) οι οποίοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του κτηρίου.
Η «διαταγή» της Προέδρου της Βουλής η οποία φέρεται να «ενοχλήθηκε» από την .. εμφανή παρουσία των ενστόλων Αστυνομικών στο προαύλιο και τον εσωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου, απέτρεψε δύο Αστυνομικούς των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του κτηρίου. Αργότερα την ίδια ημέρα, και δυο  Αστυφύλακες (ενας ένστολος, ενώ ο συνάδελφός του με πολιτικά), επιχείρησαν να διέλθουν από την είσοδο, ώστε να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του κτηρίου, με το σκοπό στην είσοδο της Βουλής- βάσει των νέων δεδομένων – να απαγορεύει στον ένστολο άνδρα την είσοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου, ενώ στον Αστυνομικό της Ασφάλειας με την πολιτική περιβολή, επετράπη να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.
Οι Αστυνομικοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας «για τον ρατσισμό και το bullying που», όπως καταγγέλλουν «ασκείται στο ένστολο προσωπικό, από έναν θεσμικό Πολιτειακό παράγοντα που επιλέχτηκε να προεδρεύει στον «ναό της Δημοκρατίας».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport