“Ύψιστη αναγκαιότητα το πρόγραμμα αποσπάσεων Αστυνομικών στον Έβρο, χωρίς χρονικά κενά”|ΑΠΟΨΗ*

Στο έργο προσφοράς από τους αστυνομικούς που αποσπώνται στον Έβρο, και τους λόγους που καθιστούν το μέτρο “υψίστης αναγκαιότητας”, αναφέρεται ο Πασχάλης Ευθυμιάδης.

wp-1457343047202.jpg

Επιστρέφουν σε λίγες μέρες 150 αστυνομικοί που είχαν αποσπαστεί στον Έβρο, όσο για το έργο τους;

1.Αμέτρητους ελέγχους οχημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει τον βόρειο Έβρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη .

2.Περιπολίες σε αγροτικές περιοχές καθώς και στο ποτάμι του Άρδα και του Έβρου με το αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου να διακατέχει και να ευχαριστεί τους ντόπιους αγρότες και ψαράδες καθώς και τους επισκέπτες Ελληνες και μη, που θαυμάζουν τα φυσικά τοπία του Νομού.

3.Έλαβαν μέρος σε συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών κάτω από επικίνδυνες συνθήκες ,ενισχύοντας στην αστυνόμευση το ντόπιο ένστολο δυναμικό ,βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στη κοινή διαπίστωση ότι ο Έβρος φυλάσσεται καλά, καθώς το ένστολο δυναμικό αντρών και γυναικών που υπηρετεί εκεί είναι έμπειρο και με σπουδαίες ικανότητες .

4.Δόθηκαν πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης στους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Νομό Έβρου καθώς έλαβαν κανονικά τις ημερήσιες αναπαύσεις και τις άδειες τους(έχουμε αναφερθεί στο πόσο
δίκαιο θα ήταν η καταβολή εκ μέρους της πολιτείας ενός εφάπαξ επιδόματος συνόρων για όλα αυτά τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης).

5.Συνδρομή στην αστυνόμευση με τις διάφορες δυνάμεις της FRONTEX .

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους που δεν τους αναφέρουμε, αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα να συνεχιστεί το πρόγραμμα αποσπάσεων αστυνομικής δύναμης χωρίς χρονικά κενά και να επιδειχθεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους ιθύνοντες .