Υπουργός Μεταφορών: «Σκέψεις για ειδικό σώμα της Αστυνομίας με αρμοδιότητα στο συγκοινωνιακό δίκτυο στην Περιφέρεια Αττικής»

Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Με αφορμή τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια, από τους δύο νεαρούς,  μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής (15/01), ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετέφερε σκέψεις της Κυβέρνησης, για τη σύσταση ειδικού σώματος το οποίο θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ με αρμοδιότητα στην εποπτεία των ΜΜΜ στην Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για σκέψεις που είχαν διατυπωθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο δεν είχε υλοποιηθεί .

«Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός. Ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.

«Οι κάμερες κατέγραψαν τα πρόσωπα των δραστών του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη»

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα διαπράχθηκαν από τους δύο νεαρούς δράστες μέσα στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν με ευκρίνεια τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει. «Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», κατέληξε.