Υπόθεση Ζακ: Διακρίνεται ταραγμένος να συνομιλεί με πολίτες έξω από κατάστημα, πρίν το επεισόδιο της Γλαδστωνος στην Ομόνοια (νέο ΒΙΝΤΕΟ)

Εμφανώς αναστατωμένος, ο 33άχρονος αποτυπώνεται σε -νέο – βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί απο κάμερα ασφαλείας καταστήματος, πριν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο της Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Εμφανώς ταραγμένος, πριν το φονικό επεισόδιο, στο κοσμηματοπωλείο της Γλαδστωνος στην Ομόνοια, διακρίνεται- σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος- ο 33άχρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Το βιντεοληπτικό υλικό (Εδώ) αποτελεί πειστήριο προανάκρισης για όσα προηγήθηκαν του επεισοδίου με την κατάληξη του 33άχρονου τοξικομανούς, σε προγενέστερο χρόνο της εισβολής στο κοσμηματοπωλείο και πριν το επεισόδιο στο οποίο ο επίσης έμπορος της περιοχής, προσέτρεξε σε βοήθεια του 73άχρονου, με τις κινήσεις του να υποδηλώνουν ότι δε βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να έχουν προκύψει ωστόσο τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν.

Σάββατο απόγεμα (21/09), άνδρας- τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί- εισέρχεται σε κατάστημα, λίγα μέτρα μακριά από το κοσμηματοπωλείο της Γλάδστωνος στην Ομόνοια κι αγοράζει ένα μπουκάλι νερό. Κατευθύνεται προς τη έξοδο κι όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, εκεί βρίσκεσαι ο Ζακ Κωστόπουλος εμφανώς ταραγμένος και σε κατάσταση έντασης. Του προσφέρει λίγο νερό, ενώ άλλοι πολίτες- αυτόπτες του περιστατικού- συνομιλούν μαζί του κι επιχειρούν να τον κατευνάσουν. Εμφανώς σε σύγχυση, ο 33άχρονος διακρίνεται να βρίσκεται σε επικοινωνίας μαζί τους- ενδεχομένως και να τους εξηγεί τι προηγήθηκε, επιχειρεί να εισέλθει στο κατάστημα, ωστόσο δεν του επιτρέπεται η είσοδος.

Στο βιντεοληπτικό υλικό η διάδραση επικοινωνίας μαζί τους αποτυπώνεται στα 32 δευτερόλεπτα, με τον 33άχρονο να αποχωρεί, και διασχίζει τη Γλάδστωνος προς την πλευρά του κοσμηματοπωλείου.

Σύμφωνα με το VICEGR μέσα από το οποίο δημοσιοποιήθηκε το νέο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος διακρίνεται εμφανώς ταραγμένος χωρίς ωστόσο να προκύπτει στην κίνησή του απειλή ζωής κατά των παρευρισκόμενων στο χώρο. Περνάει στην απέναντι πλευρά του δρόμου κι εμφανίζεται να επικοινωνεί και συνομιλεί με τρεις άνδρες σε κατάστημα. Το βιντεοληπτικό υλικό αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο επιβεβαίωσης στην κατάθεση γυναίκα- αυτόπτη μάρτυρας του φονικού επεισοδίου, η οποία περιέγραψε με λεπτομέρεια όλα όσα προηγήθηκαν της εισβολής του 33χρονου στο κοσμηματοπωλείο: της Γλαδστωνος στην Ομόνοια (21/09)

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε πήγε να μπει στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο», αναφέρει – μεταξύ άλλων- στην κατάθεσή της. Σε μια ακόμη κατάθεση σύμφωνα με το VICE Greece, αποτυπώνεται από το μάρτυρα, ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε “βοήθεια”-  αρκετή ώρα πρίν- εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο της Γλαδστωνος στην Ομόνοια.

«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει «βοήθεια» από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε «βοήθεια» χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε», καταθέτει εργαζόμενη σε γραφείο της περιοχή με οπτική προς τη διάβαση το ύψος της Γλάδστωνος.

«Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας «βοήθεια». Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας «βοήθεια». Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή», υποστήριξε η μάρτυρας στην κατάθεσή της.

Το νέο βιντεοληπτικό υλικό που έχει περιέλθει στη δημοσιότητα πρόκειται να συνυποβληθεί στη σχετική δικογραφία που εξετάζεται από τις Αρχές σέ διακρίβωση των πραγματικών περιστατικών που σημειώθηκαν εκείνο το βράδυ Σαββάτου, κι όσα ακολούθησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της Γλαδστωνος στην Ομόνοια, μέχρι την κατάληξη του 33άχρονου τοξικομανούς Ζακ Κωστόπουλου στον Ευαγγελισμό όπου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος.