Υπόθεση Λιγνάδη: Συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο επί της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας σύλληψης

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την ένσταση απόλυτης ακυρότητας που υπέβαλε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ενόψει της επικείμενης απολογίας του ενώπιον της 19ης Ανακρίτρια

Στις 12.00μ.μ. (25/02) επίκειται η εκ νέου η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, αν και μετά τη νέα 24ωρη προθεσμία που είχε λάβει η απολογία του έχει οριστεί για τις 14.30μ.μ. το μεσημέρι της Πέμπτης (25/02). Ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, έχει υποβάλει αίτημα αυτοπρόσωπης παρουσίας στο συμβούλιο πλημμελειοδικών για να υποστηρίξει την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας σύλληψης που υπέβαλε ο συνήγορός του, πριν παραστεί ενώπιον της 19ης τακτικής Ανακρίτριας.

Όπως επισημαίνεται κατά τη νομική διαδικασία, σε περίπτωση που η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας σύλληψης απορριφθεί, η διαδικασία λήψης απολογίας του 56χρονου πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα συνεχιστεί όπως προβλέπεται, ενώ σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση, η δικογραφία επιστρέφει στην Εισαγγελία και ο κρατούμενος αφήνεται ελεύθερος.

Οπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας προτίθεται να παραδώσει κατάλογο με συνολικά 20 μάρτυρες, οι οποίοι προτίθενται να καταθέσουν ενώ θα υποβάλλει αίτημα προκειμένου οι τουλάχιστον πέντε εξ αυτών να εξετασθούν υπέρ του εντολέως του, στη διαδικασία πριν την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας. Μεταξύ των μαρτύρων, αναμένεται να προσέλθουν η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του σκηνοθέτη Γιάννης Λιγνάδης.