Υπόθεση Alter: Αποδοχή του Βουλεύματος για υπεξαίρεση από τα ταμεία του Τ/Σ για Κ.Γιαννίκο και Αικ.Γιαννίκου

Σε 15ετη κάθειρξη καταδικάστηκε ο τέως ΔΣ και μέτοχος του Alter Κώστας Γιαννίκος και 6χρονια κάθειρξη επέβαλε το Δικαστήριο στη σύζυγό του Κατερίνα Γιαννίκου, σε αποδοχή του Βουλεύματος για την κατηγορία της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από τα ταμεία του Τ/Σ.

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα, τον πρώην Διευθύνωντα Σύμβουλο και Μέτοχο του τηλεοπτικού σταθμού Alter Κώστα Γιαννίκο, για υπεξαίρεση ύψος ποσού €8,5 εκατομμύρια από τα ταμεία του Τ/Σ Alter και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε τραπεζικό λογαριασμό της Ελβετίας, με τους εργαζόμενους να οδηγούνται βίαια στην ανεργία.

Ομόφωνα οι Δικαστές έκριναν επίσης ένοχη τη σύζυγό του Αικατερίνη Γιαννικου, και της επέβαλε ποινή  φυλάκισης 6 ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι υπόλοιποι από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους, Θανάσης Αθανασούλης, Γιώργος Βαλσαμίδης- μεγαλομέτοχοι του Τ/Σ (της “Altec”)- και οι Γρηγόρης Κατσογιάννης -διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Alter, μέχρι που ανέλαβε ο Κωστας Γιαννίκος και Στέλιος Δαμιανίδης, κρίθηκε πως ακολουθουσαν τις επιλογές του ζευγους Γιαννικου και απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Ο Κώστας Γιαννίκος και η σύζυγός του, Κατερίνα Γιαννικου  -όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία- μετέφεραν τουλάχιστον €8,5 εκατομμύρια από το 2001 σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στα ταμεία της εταιρίας «Μοντέρνοι Καιροί», εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια.

Ένοχη πρότεινε ο Εισαγγελέας 

Την ενοχή του Κώστα Γιαννίκου και της της συζύγου του Αικατερίνης Γιαννίκου για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων πρότεινε στην αγόρευση του και ο Εισαγγελέας.

«Σε μία εποχή που όποιος είχε το μέλι, έβαζε μέσα το χέρι, σε μία τρελή και ανώμαλη περίοδο που κατέληξε εκεί που κατέληξε, δεν υπήρχε ούτε έλεγχος, ούτε πρόληψη (…) Το θέμα είναι ποιοι είναι οι ένοχοι (…) Προτείνω απαλλαγή για τους  Δαμιανίδη και Κατσογιάνη, επειδή ήταν υπάλληλοι και έκαναν ότι τους έλεγαν (…) Την υπεξαίρεση την έκαναν το ζεύγος Γιαννίκου.

(…) Οι Βαλσαμίδης και Αθανασούλης «προτείνω,  να μετατραπεί η κατηγορία σε άμεση συνέργεια (…) Για μένα η κυρία Γιαννίκου τα ήξερε όλα, τι υπέγραφε και γιατί. Δεν μπορείς να είσαι 95% μέτοχος στους Μοντέρνους Καιρούς, 20% στο Alter, στην Expertise και να μην ξέρεις τι γινόταν (…) Προτείνω να κηρυχθούν ένοχοι».