Υποθέσεις προσωπικής διαχείρησης και επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, ο διευθυντής της Νεφρολογικής του ΓΚΝ ερευνά η ΕΛΑΣ

Υποθέσεις οι οποίες έχουν περιέλθει στη διαχείρηση του Χρήστου Ιατρού και τη συμμετοχή του σε επιτροπές και Οργανισμους, ερευνά τη Ασφάλεια ώστε να προσδιορίσουν οι Αστυνομικοί τα κίνητρα και να εντοπισουν τους δράστες, της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.

ΙΚΕΑ_ΑΙΓΑΛΕΩ
Οι δράστες πυροβόλησαν το Χρήστο Ιατρού, εν κινήσει, στην Π.Ράλλη, στο ύψος του Αιγάλεω, και διέφυγαν με κατεύθυνση προς Λαμια.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να καταλήξει στα κίνητρα και τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του Χρήστου Ιατρού. Από τα μέχρι τώρα προανακριτικά στοιχεία, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν πρόθεση να “προειδοποιήσουν” το Διευθυντή του Νεφρολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικόυ Νίκαια, και του έστησαν ενέδρα, στην περιοχή του Αιγάλεω, στην Π.Ράλλη.

Ιατρικές υποθέσεις τις οποίες είχε διαχειριστεί ο Χρήστος Ιατρού από τη θέση του Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Νίκαιας,  αλλά και γνωμοδοτήσεις κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ*) του ΕΟΠΥΥ- είχε επιλεγεί πριν ένα χρόνο από τον τότε Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή-, θα ερευνηθούν από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς αναμένεται και η κατάθεση του ίδιου οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους δράστες της σε βάρος του ένοπλης επίθεσης.

Αναφορές ωστόσο από επαγγελματίες στο χώρο της Υγέιας, και γνωρίζουν το γιατρό, τον περιγράφουν ως “έντυμο και αδέκαστος λειτουργό του Ιπποκράτη”. Οι ίδιοι κυκλοι, σημειώνουν ότι ο Χρήστος Ιατρού έχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις -σχεδόν με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών- και κατά τη θητεία του έχει έρθει σε αντιπατάθεση με συμφέροντα του κλάδου της Υγείας, προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου.

Για τις Αρχές Ασφαλείας ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν υπό διερεύνηση.

ΠΟΛΑΚΗΣ_ΤΖΑΝΕΙΟ
Ο αναπλητωτής Υπουργός υγείας Π.Πολάκης, αναχωρεί με μηχανή από το Τζάνειο.

Στο Τζάνειο επισκέφτηκε τον τραυματία διευθυντή της Νεκφρολογικής του Γενικού Κρατικόυ Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, ο γιατρός, είναι φίλος του, είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε δύο ημέρες.

________

*Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ*) , μεταξύ άλλων, εγκρίνει μεταφορές ασθενών στο εξωτερικό, τη χρήση ειδικών υλικών για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, και φίλτρων αιμοκάθαρσης (για νεφροπαθείς).