Υποψήφια στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η Αντιστρατήγου ε.α της ΕΛΑΣ κατέρχεται υποψήφια και απευθύνεται στο εκλογικό σώμα του κόμματος

Όπως αναφέρει στο σημείωμα της η εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ως υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναφέρει, «Υπηρέτησε επί 37 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, φτάνοντας στον ανώτατο βαθμό της Αντιστρατήγου, με αναγνώριση τόσο σε διεθνές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνέβαλε στην αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών/πολυμερών σχέσεων, αρμοδιότητας ΥΠτΠ/ΕΛ.ΑΣ, τόσο με ευρωπαϊκά και τρίτα Κράτη, όσο και με διεθνείς/ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Με ιδιαίτερα επιτυχημένη και αναγνωρισμένη θητεία (2015-2019) στην διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και μάλιστα σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του ΕΚΠΑ με θέμα «Προσφυγικές/Μεταναστευτικές ροές και ΜΜΕ» και συνεχίζει στις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα «Διεθνής/Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και Πολιτική». Γνώστης της αγγλικής, γαλλικής και ιταλικής γλώσσας.
Πέραν των μεταλλίων και παρασήμων που της έχουν απονεμηθεί από την πολιτεία, βραβεύτηκε από την κυβέρνηση της Γαλλίας με το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την συμβολή της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.
Αποστρατεύτηκε την 22 Ιουλίου 2019 με τον βαθμό που κατείχε (Αντιστράτηγος) και της απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.»