Υποδοχή ενστόλων ..στην 82η ΔΕΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο διεξαγωγής της 82ης ΔΕΘ προετοιμάζουν ενστολοι . στα Σώματα Ασφαλείας, τη δεύτερη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία (08/09-18.00) στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων- ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή- για «να στείλουμε βροντερό μήνυμα από όλη την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό της χώρας, ενόψει και των εξαγγελιών του στην 82η Διεθνή Έκθεση» όπως τονίζουν σε σχετική κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών.

«Ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σηματοδοτεί μια πορεία δίχως τέλος έως την οριστική επικράτηση και δικαίωση του σκοπού του. Αυτή η προσπάθεια, θα ευοδωθεί μέσα από την σκληρή και επίμοχθη διαδικασία ενάντια σε κάθε τι που επιβουλεύεται τον ιερό μας αγώνα και την μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για την Ανόρθωση της Χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Η ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης και η εξαπάτηση που υποστήκαμε μας οδηγεί όλους στην κοινή συστράτευση για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που επεβλήθησαν στην Κοινωνία και μάλιστα από μια συγκυβέρνηση που ενστερνίζεται τις αξίες και τη φιλοσοφία της Αριστεράς.»

Τη δυναμική παρουσία τους στη ΔΕΘ επιβάλλουν «τα ναι σε όλα των κυβερνώντων».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας επισημαινουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω την υποβάθμιση της υπηρεσιακής μας προσφοράς, της κοινωνικής μας καταξίωσης και του βιοτικού μας επιπέδου».

«Η πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τα μισθολογικά μας, η διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών, η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του φρονήματος αυτών, με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους κυβερνώντες, η αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, η διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος και η ανατροπή του συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που οδηγεί όλους μας σε συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης.»