Υπό έρευνα για το φονικό εμπρησμό της Marfin, δύο άτομα 

Στο πλαίσιο αναψηλάφηση της δικογραφίας, η έρευνα για το ανεξιχνίαστο έγκλημα της Marfin, 11 χρόνια μετά, “δείχνει” δύο άτομα στο φονικό εμπρησμό της τράπεζας με τέσσερις νεκρούς και 21 τραυματίες

Πριν από 10 μήνες ανασύρθηκε η υπόθεση και προ μηνός η Εισαγγελία ανέθεσε στην Κρατική Ασφάλεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ύποπτοι, πρόκειται για μία γυναίκα και έναν άνδρα, ο οποίος, φέρεται να καθοδήγησε την επίθεση εκείνο το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Σταδίου.

Όπως αναφέρει το capital.gr, άτομο που ανήκει στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, φέρεται να γνώριζε πρόσωπα και λεπτομέρειες για τους δράστες και τις κινήσεις τους, εκείνη την ημέρα με την έρευνα να δείχνει τέσσερα άτομα και τελικά να καταλήγει στους δύο υπόπτους .

Οι δικαστικές αποφάσεις, αναγνωρίζουν λάθη και παραλείψεις της τράπεζας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ωστόσο οι φυσικοί αυτουργοί οι οποίοι έδρασαν με δόλο δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Και πλέον επιβάλλεται ο προσδιορισμός των δραστών για να λογοδοτήσουν για τη φονική ρίψη μολώτοφ και βενζίνης σε κλειστό χώρο με αποτέλεσμα να βιώσουν τραγικό θάνατο τρείς υπάλληλοι, εκ των οποίων μια έγκυος και να τραυματιστούν 21 υπάλληλοι.