Υπαιτιότητα στον οδηγό του συνοδευτικού αποδίδουν οι αυτόπτες και το βιντεολητπικό υλικό για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Υλικό απο κάμερες οι οποίες έχουν καταγράψει το δυστύχημα καθώς επίσης μαρτυρίες αυτόπτων αποδίδουν υπαιτιότητα στον οδηγό του συνοδευτικού στο τροχαίο έξω από τη Βουλή ενω διαβιβάστηκε εντολή μετάθεσης για τον Αρχιφύλακα Τροχονόμο

Εντοπίσθηκαν οι πολίτες αυτόπτες μάρτυρες και παρείχαν πληροφορίες για όσα γνώριζαν και αντιλήφθηκαν λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη Βουλή με το βαρύτατο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσωνα αναβάτη του δικύκλου ο οποίος κατέληξε στον Ευαγγελισμό, σε εμπλοκή με συνοδευτικό όχημα.

Όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό απο κάμερες και από μαρτυρίες προκύπτει υπαιτιότητα του οδηγού στο συνοδευτικό όχημα όταν με πράσινο στη Βασιλίσσης Σοφίας ενήργησε αριστερόστροφη κίνηση κόβοντας την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα ώστε να εισέλθει παράνομα στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων αυτοπτών, απο την Τροχαία εντοπίσθηκε και έδωσε κατάθεση ο διανομέας τον οποίο στα κοινωνικά δίκτυα χρήστες απέδωσαν ως “αυτόπτη μάρτυρα”. Οπως προκύπτει από την κατάθεση του, δεν γνώριζε τις συνθήκες και τα γεγονότα στο τροχαίο δυστύχημα. Ήταν διερχόμενος απο το σημείο οταν σταμάτησε και αυτόπτης μάρτυρας του σοβαρού τροχαίου, τον ενημέρωσε για το δυστύχημα και με φωνές “δήλωσε παρουσία” στο χώρο.

Σε βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτυπωθεί φραστικό επεισόδιο του διανομέα με τον Τροχονόμο Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ σε υπηρεσία εξωτερικά της Βουλής ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και του απευθύνεται απρεπώς για να αποχωρήσει από το σημείο του συμβάντος. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε ΕΔΕ και διαβιβάστηκε εντολή μετακίνησης του Αρχιφύλακα της Τροχαίας Αθηνών σε Αστυνομικό Τμήμα.

Κατάθεση στους αστυνομικούς της Τροχαίας Αθηνών έδωσε και ο αυτόπτης ο οποίος ενημέρωσε το διανομέα και περιέγραψε όσα αντιλήφθηκε για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου εξω από τη Βουλή. Και απο το περιεχόμενο της κατάθεσής του προκύπτει υπαιτιότητα του οδηγού στο συνοδευτικό όχημα.