Υπ.ΠΡΟΠΠ: «O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό- Ας σεβαστούμε όλοι τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει για τις ευθύνες»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008

Σε δήλωση η οποία διαμοιράστηκε στους διαπιστευμένους αστυνομικούς Συντάκτες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από το γραφείο του στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκης, ανέγνωσε τη θέση του ως πολιτικό προϊστάμενος των Υπηρεσιών και υπηρετούντων στην  ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την αποδελτίωση όπως διαμοιράστηκε, δύο σημεία επισημαίνονται στη δήλωση του Υπ.ΠΡΟΠΟ, «Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου» και η θέση ότι «Το 2008 δεν θα επαναληφθεί».

Το  πλήρες κείμενο της δήλωσης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως αποδελτιώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.
Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση.
Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε.
Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανένα.
Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο Νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».