Υπ.ΠΡΟΠΟ: Εντολή έρευνας για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής για τα Τέμπη

Εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (05/03), έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επίσης, με εντολή προς τον Υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα ζητεί ο αρμόδιος Υπουργός, σύγκλιση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ (07/03). Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Προηγήθηκαν καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παράθεση βιντεοληπτικού υλικού από την πορεία της Κυριακής (04/03), με επιθέσεις των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ κατά διαδηλωτών.

Σε εικόνες στο επίμαχο υλικό διακρίνονται αστυνομικοί να απωθούν με τις ασπίδες και να καταλήγουν στο οδόστρωμα πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στην πορείας, ενώ έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σε άλλο βιντεοληπτικό υλικό, πληρώματα της ΔΡΑΣΗ, εμφανίζονται πάνω σε υπηρεσικά μικρού κυβισμού δίκυκλα, και κινούνται στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ στο χώρο επικρατούσε απόλυτη ηρεμία, προκαλότας με ρίψεις κρότου λάμψης στους διαδηλωτές, χωρίς να διακρίνεται στο σημείο ένταση ή ανάγκη επιχειρησιακής αντιμετώπισης με καταστολή.