Υπ. Μετανάστευσης: Άμεση απέλαση παράνομα νεοαφιχθέντων λαθρομεταναστών οι οποίοι δε δικαιούνται ασύλου

Διευκρινίζει από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή δημοσιεύματα

Θα απελαθούν άμεσα όσοι λαθρομετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα παράνομα από 1ης Μαρτίου και δεν δικαιούνται ασύλου, διευκρινίζεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Όπως σημειώνει, οι νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες, μεταφέρθηκαν στις δύο νέες κλειστές Δομές – για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας – στη Μαλακάσα Ωρωπού και στη Σιντική Σερρών. Επισημαίνεται ότι η Δομή της Σιντικής, πρόθεση είναι να παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Με της ολοκλήρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, θα ακολουθήσει ατομική αξιολόγηση των υποθέσεων όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία, και θα προχωρήσουν άμεσα διαδικασίες απέλασης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκήρυξε (06/04) την πρόσληψη Διοικητή και 20 θέσεις συμβασιούχων – προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων -τρίμηνης διάρκειας ανά Δομή (εδώ).