Υπ.ΕΣ: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες

Χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ποσό αποζημίωσης που θα διαθέσει το κράτος, στους πληγέντες από την πλημμύρα, τα κονδύλια αναμένεται άμεσα να αποδοθούν και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

image

Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε σε περιοχές της Αττικης (24/10) θα αποδοθούν χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όπως άφησε να εννοηθεί, ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
«Οι περιοχές που υπέστησαν ζημιές είναι φτωχογειτονιές, τι εισοδηματικά κριτήρια;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Υπουργός.
Η πρώτη αποτίμηση των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου (25/26/10), ενω το υψος του ποσού θσ αποσαφηνιστεί με την καταγραφή των υπηρεσιών, οπότε και θα αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.
Ενω η διαδικασία λήψης της αποζημίωσης, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, θα περιλαμβάνει αξιολόγηση απο τριμελείς επιτροπές οι οποιες θα συντάξουν εκθεσεις πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί το κάθε νοικοκυριό.

Στο Περιστέρι αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως η λειτουργία του Δήμου (25/10). Σύμφωνα με το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, «το 98% της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό άνοιγμα των ουρανών, όπου αυτό που συνέβη το μεσημέρι δεν ήταν μια καταρρακτώδης βροχή, αλλά τα νερά μιας θάλασσας που έπεσαν στην πόλη. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε ότι το υδραυλικό σύστημα της πόλης λειτούργησε καλά».
Νωριτερα, ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον ενημέρωσε για την εντολή του Πρωθυπουργού προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αποδεσμεύσει τη Δευτέρα (27/10)τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport