Υπ.Δικαιοσύνης: Ψήφισμα για την αποφυλάκιση μέλους του ΚΕΘΕΑ

Ψήφισμα- διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, στην οποία ζητούν την αποφυλάκιση αποφοίτου του προγράμματος απεξάρτησης για σύλληψη του το 2006, με μικροποσότητα ναρκωτικών ενώ ήταν χρήσης και πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Καταγγέλλουν την καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης 4 ετών σε απόφοιτο του προγράμματος ΚΕΘΕΑ, και ζητούν την αποφυλάκιση του.
Την καταγγελία απέστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, για δικαστικη αποφαση κατα την εκδικαση υπόθεσης την περασμένη εβδομάδα, με τη σύλληψη να έχει πραγματοποιηθεί το 2006, πριν την ένταξη του στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, “η ποινή θα εκτελεστεί στις φυλακές της Άμφισσας, στις οποίες δεν υπάρχει Πρόγραμμα υποστήριξης κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ”.
“Θεωρούμε την απόφαση αυτή, απαράδεκτη και εγκληματική , καθώς υπονομεύει την προσπάθεια του συγκεκριμένου ανθρώπου για επανένταξη, αλλά και όσων αυτή τη στιγμή παλεύουν, εντός των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, για να απελευθερωθούν από την εξάρτηση. Παράλληλα, η απόφαση αυτή, αμφισβητεί τόσο τα πιστοποιημένα έγγραφα του ΚΕΘΕΑ, όσο και την αξιοπιστία των μαρτύρων υπεράσπισης (εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και μέλη Κοινωνικής Επανένταξης), συμβάλλοντας στις αποδόμηση ενός Θεραπευτικού Οργανισμού με μια συνεπή πορεία 31 ετών” καταλήγει το κείμενο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport