Υπ.Δικαιοσύνης: Μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο

Στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, προσέφυγαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, η ΠΟΕΣΥ η τοπική Δημοτική Αρχη και φορείς του Δήμου Κορυδαλλού, με αίτημα τη μεταφορά της εκδίκασης από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στο Εφετείο της Αθήνας.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τον προσεχή Σεπτέμβρη, φέρεται να έλαβαν συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, η ΠΟΕΣΥ η τοπική Δημοτική Αρχη και φορείς του Δήμου Κορυδαλλού.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρίνησε ότι η αυριανή συνεδρίαση (12/05) θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην αίθουσα του Κορυδαλλού.
Όπως διευκρινήστηκε, υπόθεση η οποία βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη στο Εφετείο, να μεταφερθεί προς εκδίκαση στον Κορυδαλλό, και στη συγκεκριμένη αίθουσα να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία θα μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό.
Είχε προηγηθεί συνάντηση (08/05) με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δημήτρη Μόκκα, με τον οποίο συναντήθηκαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, και εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, παραθέτοντας τα προβλήματα που εχουν παρουσιαστεί κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, και πριν καν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, είχε παραθέσει- εκ νέου- τις ενστάσεις τις οποίες είχε αρχικά εκφράσει, υποστηρίζοντας τη θέση της Προέδρου Έδρας του Δικαστηρίου η οποια ανεφερε “οποιαδήποτε στιγμή η πολιτική ηγεσία αποφασίσει αλλαγή της αίθουσας , το δικαστήριο θα μεταφερθεί”.
Ωστόσο για την εκδίκαση της υπόθεσης (12/05) στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, απόφαση του Δήμου, άλλη μια φορά, Δημοτικές υπηρεσίες και σχολεία του Κορυδαλλού, να παραμείνουν κλειστά.
image

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport