Υπ.Δικαιοσύνης: «Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη»

Αναγνωρίζει την ανεξέλεγκτη κατάσταση τις φυλακές το Υπουργείο Δικαιοσύνης και…διασκεδάζει τις εντυπώσεις.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι, «για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη».

«Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου».

Όπως, συνεχίζει στην ανακοίνωση  το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».

Ο Μιχάλης Καλογήρου σημειώνει στην ανακοίνωσή, ότι «μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο».

Με επισήμανση προς τους πολίτες ότι «για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Καταλήγει, η ανακοίνωση, «γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα στις συνεχείς καταγγελίες της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, είχε κινηθεί διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου για μέλος του ΔΣ τονίζει, και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».