Υπ.Δικαιοσύνης: Επίδομα 500€ σε κρατούμενους φοιτητές

Τη χορηγηση οικονομικης ενισχυσης 500€ σε κάθε κρατουμένο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Νέων Αυλώνα οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφάσισε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, αφού συνεχάρη τους κρατουμένους για την επιτυχία τους, δήλωσε ότι «η προσπάθειά τους αποτελεί εκτός από μια δική τους προσωπική επιτυχία ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς η ανθρώπινη θέληση ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει σε θετικές δράσεις στη ζωή και στην κοινωνία. Τέτοιου είδους δράσεις πρέπει να επιβραβεύονται από την Πολιτεία και να αποτελούν μέρος της πολιτικής του σωφρονιστικού συστήματος για την επανένταξη των παραβατών στην κοινωνία». Παράλληλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεσμευτηκε στους κρατούμενους για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Μεταξυ των φοιτητών κατά το έτος 2014- 2015 μεταξύ των κρατουμένων εισακτέων σε Ανώτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα, image

είναι ο κατάδικος Νίκος Ρωμανός( ληστές Βελβεντό Κοζάνης), εισήχθη στα ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, έγκλειστος ο οποίος έχει μεταχθεί στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας, και δύο Αλβανούς-για υποθέσεις ναρκωτικών.
Η απόφαση αφορά τους ανήλικους εγκλείστους Σωφρονιστικών Καταστημάτων οι οποίοι για το σχολικό έτος 2013-2014, μέσα από τις φυλακές εξετασθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και δεν περιλαμβάνονται οι δύο προφυλακισμένοι για το διπλό φονικό στη Μάνη (2014) τους δράστες της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Σγούρου και Γιάννη Κομμάτη,image

Νίκος Μοσχανδρέου, ο οποις εχει εισαχθει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και ο Παναγιώτης Μήτσος ο οποιος έχει εισαχθεί στο ΤΕΙ Λογιστικής της Καλαμάτας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport